Povratak "tostera" iz Originalne serije

Prema zasada neslužbenim informacijama proisteklima od fanova koji su prisustvovali projekciji BSG specijala sa isječcima iz nadolazećih epizoda i TV filma, prikazanom u multipleksu Arclight Cinemas u Hollywoodu, u 4. sezoni možemo očekivati povratak slavnih "tostera" iz Originalne serije. Za one koji nisu gledali Originalnu seriju, riječ je o metalnim vitezovima, obučenima u sjajne oklope, naoružanima puškama i mačevima, prepoznatljivima po frazi "Na zapovijed" (engl. "By Your Command"). Još uvijek nije poznato hoćemo li ih vidjeti u akciji ili u nekom muzeju (kao što je to bio slučaj sa jednim od njih u miniseriji).

U razgovoru za SYFyPortal jedan od fanova, po imenu Greg Cotten, otkrio je kako je u sklopu najave TV filma uistinu prikazana glava jednog starog cylonskog modela, no tek kao muzejski izložak istovjetan onome u miniseriji. Međutim, druga dva izvora potvrdila su kako će se u 4. sezoni uistinu pojaviti živi stari modeli, koji će se kretati i komunicirati.

Dodatni element koji daje naslutiti kako ćemo u TV filmu uistinu vidjeti stare modele jest informacija kako će film sadržavati nekoliko flashbackova na prvi rat između ljudi i Cylona koji se zbio prije 40 godina. Prema nedavnim informacijama premijera Razora na Sci-Fi Channelu zakazana je za studeni, dok bi četvrta sezona trebala početi ili u siječnju ili u veljači.