Izvještaj o stanju radova na izgradnji SFC-a

Davno, davno, u jednoj šumici živjela su malena bića, a zvali su se Štrumpfo...pardon...ovo je sasvim druga priča, čiji nastavak slijedi nakon gotovo godinu dana. Naime, toliko je vremena manje-više prošlo od zadnjeg izvještanja o izgradnji SF Centra. Otada se dogodilo mnogo toga, neki su siteovi promjenili dizajn, neki ga još uvijek čekaju (PapaŠtrumpf, ima li još puuunoo? ), neki su dobili gomilu novih članaka, dok su drugi siteovi napokon zaživjeli. I kao šlag na kraju,forum. je prekjučer dobio novo lice (koje je doduše još uvijek na tretmanu kod Glumičića ). Pa krenimo redom:


1. Star Trek Centar

Iako bi se običnom promatraču moglo učiniti da se u zadnje vrijeme nismo maknuli s mrtve točke (s izuzetkom svima vidljivih vijesti), nešto se ipak iza brda valja. Naime, kroz proteklih godinu dana, a posebice otkada smo prešli na novi server (i otkad su nam se dogodila veselja sa dijakritičkim znakovima), svi članci su prebačeni na novi engine. Osim toga, dodano je i novih stotinjak članaka pa se tako njihov broj popeo na impozantnih 2664 članka. Jedino što nam preostaje jest novi dizajn kojega naš kapetan Picard upravo dovršava zajedno sa Benjaminom Siskom u science labu na DS9 i čije se lansiranje očekuje uskoro. Naravno, i dalje pišemo nove članke. Trenutno su u điru članci o planetima, pa ako imate volje i želje za pisanjem obratite nam se s povjerenjem, čekamo vas.

2. Crogate

Ove je godine Crogate doživio pravi mali procvat. Prvo je dobio tamni dizajn, da bi nedavno dobio novi, plavi Atlantis dizajn. No, to nije sve, jer smo na site uploadali oko osamdesetak novih članaka, i to većinom detaljnih sadržaja epizoda. Trenutno dodajemo slike uz članke, ali i pišemo nove pa bi u skoroj budućnosti Crogate mogao postati čvrsti br. 2 po broju članaka na SFC-u, odmah iza Star Trek Centra. Naravno, i ovdje vrijedi poziv novim piscima članaka, ornima zaprljati se do laktova.

3. Galactica Centar

Rezultat je minucioznog rada našeg dragog forumskog admina Gaiusa Čopa, koji pažljivo upravlja svim detaljčićima na siteu. Iako site kroz proteklih godinu dana nije dobio previše članaka, oni koji su uploadani iznimno su kvalitetni, a posebnu pažnju valja posvetiti recenzijama koje su djelo našeg Ranka. Ne treba ni spominjati kako i ovdje vrijedi poziv piscima da se jave, jer nam netko treba dovršiti sadržaje treće sezone, neka dobra dušica.

4. Farscape Centar

Pod budnim okom mladog dominara Rygela, FSC je dobio novi dizajn, ali i određen broj novih članaka. Osim toga, nedavno je obavljeno proširenje ključnih članaka, gdje posebice valja izdvojiti opširnije životopise likova. Ako želite ući u hynerijansku lopovsku org...pardon...u probrano društvo FSC suradnike, javite se uredniku, dominaru Rygelu.

5. Space: Above and Beyond Centar

Najmlađi je član SFC ringa, posvećen kultnoj SF seriji Svemirski marinci. Site je gotovo dovršen što se članaka tiče. Trenutno ih broji 98, a u budućnosti se moža ipak pojavi određen broj novih članaka, ovisno o slobodnim terminima (kad nije u lovu) našeg Talosa, urednika S:AaB Centra. Naravno, ako imate neku cool ideju o unaprijeđenju sitea svakako nam javite.

6. Svemir.hr

Ovaj bi site trebao niknuti nakon što kolega Africa napiše jubilarni miljunti članak za site. Šalu na stranu, site bi trebao niknuti svaki čas, a velike su šanse da ćemo ga vidjeti online do kraja ljeta. Kolegi Africi, zaduženom za ovaj kapitalni projekt, svaka je pomoć dobrodošla, posebice kad je u pitanju pisanje divovskih članaka o gotovo nepoznatim lansirnim rampama u zabačenim vrletima Sibira, posebice o onima u blizini Vladivostoka. dakle, svi vi koji želite poći tamo gdje još nitko nije kročio, pisati o svemirskim istraživanjima i svemiru općenito svakako nam se javite.

6. TARDIS Centar

Naša draga Chrisette, glavna moderatorica na forumu i velika zaljubljenica u telefonske govornice, voditeljica je ovog projekta. Svi koji volite šašavog Doktora i njegove pustolovine, svakako se javite Kris, koja će vas potom nježno zatrpati gomilom materijala za pisanje.

7. Firefly Centar

Na njemu trenutno radi naš Defiant i za očekivati da da ćemo ovaj site vidjeti veoma brzo, tko zna, možda za koji mjesec. Trenutno je napisan određen broj kvalitetnih članaka, a koga zanima neka se javi na bojni most...pardon...kolegi Defiantu. Pomoć pri pisanju članaka svakako je dobrodošla.

8. Bond, James Bond Centar

Sa trenutno napisanih nekoliko desetaka članaka i dizajnom koji se niti ne nazire, ovo je najmlađi projekt u okviru SFC-a. Trenutno smo malo u zastoju zbog mnogobrojnih obveza, no svi koji volite Jamesa možete nam se u svakom trenutku javiti ukoliko imate želju za pisanjem. Samo tražite moju malenkost.

Eto, nadam se kako nisam bio dosadan sa ovolikim trabunjanjem, s nadom kako vam je bili zabavno čitati gornje retke. Ukoliko želite raditi na izgradnji SFC-a slobodno nas posjetite na našem forumu. Nadam se kako do slijedećeg izvješća neće proteći ovoliko dugo.

Živite i jedite dugo i uspješno. Pozdravljaju vas urednici SFC-a i svih mu pripadajućih stranica, te pisac ovih redaka, vaš Miroslav.