Detalji o Razoru [SPOILERI]

Već je poznato kako će se nadolazeći televizijski film Razor fokusirati na cylonske napade iz gledišta Pegasusa, uz nekoliko događaja koji su se odvijali na brodu, a dosad su samo bili spomenuti. Razor neće biti tipična flashback epizoda. Spojit će čari originalne serije iz 70-ih sa novom obradom BSG-a, te time pobuditi još veću neizvjesnost gledateljstva o tome što nas čeka u četvrtoj sezoni.

Michelle Forbes ponovit će svoju ulogu hladnokrvne admiralice Cain, i pritom dokazati da njeno ponašanje nije samo posljedica cylonskog uništenja gotovo cijele ljudske vrste. Cain se bori s vlastitim demonima, od kojih se jedan proteže sve do izvornog Cylonskog rata od prije 40 godina, kada su joj roditelje pobili živi strojevi, te je morala napustiti svoju mlađu sestru kako bi spasila sebe.

No najveća tajna otkriva se vrlo brzo - sve dok je Ginu, verziju Broja šest, smatrala ljudskim bićem, Cain i ona bile su vrlo, vrlo bliske. Zapravo, bile su ljubavnice. "To nije ubačeno samo tako, bez razloga", tvrdi izvor. "Ljubav između Cain i Gine postavlja dramatičnu atmosferu izdaje. Otkrivanje neprijatelja u ljubavniku možda nije nova stvar, ali ovo je prikazano iz nove perspektive."

Glasine govore kako će izvorni cylonski modeli iz 70-ih imati kameo ulogu u filmu, no drugi izvor kaže da to nije istina; originalni modeli bit će mnogo češće prikazani nego nova verzija modela, uvedena u miniseriji iz 2003. godine. "Vidjet ćemo ih u početku kada se prisjećamo izvornog Cylonskog rata", kaže izvor, "no posada će također imati priliku obračunati se sa par njih".