Sackhoff gotovo napustila "Bionic Woman"

Katee Sackhoff je potpisala ugovor za Bionic Woman kojim će nastaviti svoju gostujuću ulogu iz pilota serije. Hollywood Reporter naziva dogovor onime "u posljednji čas", nadalje izvještavajući kako je Sackhoff gotovo napustila seriju u potpunosti radi obaveza na BSG-u. Sackhoff će utjeloviti Sarah, "lošu" bioničku ženu koja se bori protiv Jamie Sommers, a igra je Michelle Ryan. Sackhoff je postala dijelom glumačke ekipe zahvaljujući Davidu Eicku, izvršnom producentu obje serije.

Komentirajući nadolazeću završnu sezonu Galactice, Sackhoff već zaključuje što se sprema njenom liku, no, kao i sami fanovi, ne zna puno toga o svome povratku. "Koliko ja znam, upravo sam počela ponovno igrati Starbuckicu", rekla je fanovima i novinarima na konvenciji Polaris u Torontu. "Ne znam je li živa ili mrtva, ili pak samo utvara."

Sackhoff je dodala kako čak niti ne zna tko je posljednji Cylon, te da ne očekuje kako će joj to producenti reći, nakon onog što se dogodilo prošle sezone kada je glavna stvar bila da li je Starbuck živa. "Znaju kako sam bijesna bila prošli put kada je trebalo čuvati tajnu", rekla je. "Neće to ponovno učiniti."

Glumiti kako napušta seriju - čak i glumačkim kolegama te produkciji - bilo je teško za Sackhoff, no to je odradila vrlo vjerno. Upravo zbog toga Edward James Olmos obavio je ljutit telefonski poziv. "Eddie je poludio i nazvao Davida Eicka, te rekao kako mu je bolje da se ne pojavi ili će ga udariti u facu", Sackhoff je opisala. "Dodao je kako je to zaista nepravedno."

Sackhoff je provela dane puštajući suze na snimanju kada se pročulo o njenom odlasku, no Eick joj je kasnije rekao da je možda ipak malo pretjerano. "Rekao mi je, 'zaista si uzrujala ljude.' Šest mjeseci ranije obavijestio me o onome što moram prodati, pa sam to i prodala. Glumica sam."

Sada kada se Starbuckica vratila, četvrta sezona započet će fokusirana upravo na nju i na pitanje kako je mogla preživjeti. "Očigledno je da je, kada se ona vratila, prva misao svakome bila 'ona je Cylon'", Sackhoff objašnjava. "A što se radi sa Cylonima? Dobrodošli su, dočekaju ih širokih ruku. Moj lik prolazi kroz štošta. Naučit će tko zaista brine o njoj, i do osme epizode imat će neočekivane saveznike."