Što nas čeka u budućnosti?

Najnoviji broj časopisa Starburst objavio je ekskluzivni intervju sa producentima BSG-a Ronaldom D. Mooreom i Davidom Eickom.

Najveće otkriće finala treće sezone bilo je saznanje da su određeni cijenjeni članovi posade Cyloni. "Oni su još uvijek isti ljudi", rekao je Moore. "Nisu se odjednom pretvorili u robote. Vidjet ćemo razvoj tog trenutka u kojem pokušavaju shvatiti što to za njih znači. Kada smo trebali izabrati naše ljudske Cylone, vrlo brzo smo se odlučili upravo za ova četiri lika, iz raznih razloga, te ih planiramo poslati u zanimljive smjerove".

Eick je rado spomenuo nekoliko detalja o nadolazećem TV filmu o Pegasusu, Razoru, koji će se premijerno emitirati ujesen. "Radnja nudi više informacija o tom brodu. Svjedočit ćemo događajima koji su se odvijali tijekom originalnog cylonskog napada na Dvanaest kolonija. Također ćemo prikazati što se dogodilo nakon Caininog ubojstva i za vrijeme dok je Pegasus još bio dijelom odbjegle flote."

Upitan o tome misli li da će flota konačno stići na sigurnu Zemlju, Eick je vrlo malo odao. "Ne želim biti isključiv u vezi toga", odgovorio je Eick, "no serija je oduvijek bila o potrazi za Zemljom, pa bi bilo nezadovoljavajuće da se ne stigne na Zemlju, verziju Zemlje, ili da bar netko ne uzvikne 'Zemlja!'. Stoga će to sigurno biti ubačeno u radnju.

Na pitanje o Caprici kao spin-offu serije, čija se ideja pojavila krajem druge sezone Galactice, Moore je odgovorio: "Ne mislim kako je još itko projekt proglasio mrtvim. I dalje se nadamo da će postojati prilika za snimanje, pošto ne želimo samo privući zanimanje fanova Galactice, već i posve novu publiku jer je to vrlo drugačiji tip serije, s naglaskom na mitologiju."