Može li Adama vjerovati Starbuckici? [OGROMNI SPOILERI]

Kara Thrace vraća se iz mrtvih u finalu treće sezone Galactice, tvrdeći Apollu kako ne samo da zna gdje se nalazi Zemlja, već je i bila tamo.

Ljudi znaju samo za jednu vrstu koja može umrijeti i potom ponovno oživjeti, a to sigurno nisu ljudi. Stoga će se Starbuck na Galactici morati suočiti sa oružjem uperenim u sebe te zatvorskim rešetkama. "Možete zamisliti kako će se osjećati časnici kada vide Starbuckino uskrsnuće", izvor je rekao SyFy Portalu. "Bit će im gotovo nemoguće vjerovati njenim motivima, no postupno će joj morati početi vjerovati ako žele ikad pronaći Zemlju."

Admiral Adama odluči kako ipak treba Starbuck, te je pošalje na misiju u potragu za Zemlju, na tajanstveni brod Demetrius, o kojem nije mnogo poznato, kao ni o njegovoj ulozi u četvrtoj sezoni. Adama se pritom suočava sa teškom dvojbom oko toga treba li vjerovati Starbuck ili je držati u pritvoru. Kako bi raščistio um odveze se u lovcu i pretvori asteroidsko polje u prašinu. "To je nešto što Olmos želi učiniti već nekoliko sezona", rekao je izvor. "Kad već prikazujemo mlađu verziju Adame u lovcu u Razoru, onda možemo i glavnu zvijezdu."

Sve što Kara radi poznato je samo vođi flote, pošto Adama ne može povjeriti cijeloj floti ono što zna. Pa ipak, Kara bi mogla odgovoriti na mnoštvo pitanja o tome što će Kolonijalci pronaći kad dostignu Zemlju.

Michael Ausiello iz TV Guidea objavio je nedavni mogući spoiler, rekavši kako kolonijalni spisi prikazuju naziv "Zemlje" kao "Cylon". Ovo nije potvrđeno kod SciFi Channela niti NBC Universala, pa spoiler smatrajte glasinom.