Finale serije tek u 2009.?

Prošli vikend, Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Tyrol) i Richard Hatch (Zarek) su na konvenciji Dragon*Con izjavili da SciFi Channel planira razdvojiti četvrtu sezonu na dva dijela, tako da se prvih deset epizoda emitira s početkom u veljači 2008., a drugih deset s početkom u veljači 2009. Bamber je kritizirao tu (navodnu) odluku: "SciFi Channel nije bio naviknut na ovako kvalitetan materijal, a sad kad ga ima, ne zna što da radi s njim". Nakon što je odluku o dvodijelnoj sezoni priopćio posjetiteljima, počeli su se smijati, misleći da se radi o šali, nakon čega je rekao: "Ne, ozbiljno. To je njihov trenutni plan".

Nekoliko dana kasnije, u razgovoru za SyFy Portal, producent David Weddle je izjavio da SciFi doista razmišlja o razdvajanju sezone, no još je prerano da se kaže o kojem vremenskom periodu se radi, može biti mjesec dana, a može stvarno biti i deset mjeseci.

Spomenuo je i da se cijelo scenarističko osoblje vratilo sa trodnevnog boravka u apartmanima kod jezera Tahoe, gdje su razradili posljednje epizode - "Sad znamo kako će [serija] završiti i na koje će putovanje krenuti glavni likovi, iako se detalji mogu promijeniti od sada pa do svibnja kad snimanje bude gotovo. Bilo je i uzbudljivo i tužno nakon ta tri dana u Tahoeu".

Naše mišljenje - pošto je finale treće sezone emitirano 25. ožujka, a Razor najavljen tek za 24. studenoga, odnosno početak četvrte sezone za veljaču 2008., dovoljno smo se načekali i eventualna pauza duža od mjesec-dva u sredini sezone ne bi bila fer prema gledateljima serije, pogotovo računajući da će do onda većina epizoda biti snimljena. Dakle, nadamo se nikakvoj ili ako baš mora biti, minimalnoj pauzi.
Izvor: SyFyPortal