Moore o Razoru i četvrtoj sezoni [SPOILERI]

Izvršni producent Ronald D. Moore za E! Online je pružio nekoliko detalja o dvosatnom specijalu Razoru, kao i nadolazećoj posljednoj sezoni serije.

Razor, koji će se emitirati 24. studenog, priča je o Kendri Shaw, a koju utjelovljuje Stephanie Jacobsen. "Započinje se flashbackovima na vrijeme prije napada na Kolonije, do načina na koji je stigla na Pegasus, što im se dogodilo, i koja je njihova priča prije susreta sa Galacticom", objašnjava Moore.

Scenaristi specijala posebno su zadovoljni povratkom admiralice Cain. Fanovi će također vidjeti kako je Gina, jedna od cylonskih modela Broj 6, od sistemskog analitičara završila kao mučena zatočenica na Pegasusu, a koja je u konačnici odgovorna za ubojstvo admiralice. Mlađi William Adama, kojeg ovaj put neće utjeloviti Edward James Olmos, bit će viđen u borbi protiv Cylona, upravljajući lovcem.

Što se tiče četvrte sezone BSG-a, Moore navodi: "Radi se o povratku na Zemlju, i o tome što Zemlja predstavlja, što je i gdje se nalazi." Gostujuće zvijezde uključuju povratak Lucy Lawless kao D'Anne Biers te Nanu Visitor (ST: DS9) kao pacijenticu koja se podvrgava liječenju raka zajedno sa predsjednicom Roslin.

Naravno, očekuje se i otkrivanje posljednjeg cylonskog modela, a glumac koji će portretirati taj lik već je upoznat sa time. "Otkrivenje" još nije snimljeno.