Jubilarni 10. Rikon

Ovaj vikend, od 5. do 7. listopada će se u prostorijama riječkog Filozofskog fakulteta održati jubilarna deseta riječka konvencija znanstvene fantastike, Rikon. Slijedi priopćenje organizatora za javnost:

Zahvaljujući potpori dekana filozofskog fakulteta, dr.sc Elvija Baccarinija, «RIKON 2007.» održavati će se u prostoru (gornje zgrade) Filozofskog fakulteta u Rijeci, od 5.- 7. 10. 2007. na adresi Omladinska 14. S obzirom na iskustva prethodnih godina, i ove očekujemo tristotinjak posjetitelja.

Manifestacijom «RIKON» što se ove godine održava po 10. put, objedinjuju se kulturni, zabavni i znanstveni sadržaji te potiče mlade na konstruktivno druženje. Sadržajem konvencija promiče ljubav prema literarnoj, filmskoj, glazbenoj i likovnoj umjetnosti te na atraktivan i publici pristupačan način predstavlja znanost i znanstvena dostignuća. Prezentiraju ih stručnjaci ali i amateri - entuzijasti.

Na riječkoj konvenciji znanstvene fantastike mladi dobivaju priliku prisustvovati zanimljivim znanstvenim predavanjima, prezentacijama knjiga i časopisa, projekcijama igranih, crtanih i dokumentarnih filmova, sudjelovati u turnirima raznovrsnih društvenih igara ili jednostavno u druženju s istomišljenicima a tu su i neizostavni kvizovi za sve posjetitelje...


Satnicu konvencije možete skinuti ovdje (datoteka je u formatu .xls).

Izvor: Udruga 3. Zmaj - Rikon