Moore: Produkcija zustavljena

Na blogu Ronalda Moorea je u subotu osvanuo post vezan za snimanje zadnjih kadrova Galactice za koje su imali napisan scenarij. Prenosimo ga u cjelosti.

Jučer kasno navečer snimljena je epizoda 413, još nije poznato kada će se nastaviti snimanje. Nema više scenarija. Moje uredsko osoblje je otpušteno. Moji glumci su udaljeni sa snimanja bez plaće. Odbijam povjerovati da nećemo završiti. Da se nećemo vratiti i snimiti finale naše priče, ali znam te prihvaćam i taj mogući rasplet situacije. Štrajk je poticaj za mnoge od nas u ovom poslu. Štrajk doslovno stavlja sve do čega nam je stalo na kocku (iako na kratko vrijeme) te utječe na sve što mi smatramo bitnim.

Pisci dosta razgovaraju o štrajku, o razlozima zašto smo vani na prvoj liniji, također ima govora o našim osjećajima kao pisaca i stječenim iskustvima u ovom poslu. Prošla su zanimljiva tri tjedna. U kontaktu sam sa više pisaca u ovih par tjedana nego što bih bio u par mjeseci. Koji su optimistični i solidarni sa štrajkašima te se dive mojoj ustrajnosti.

Galactica se vraća, to vam hebeno obećajem. Ali također sam spreman ostatak priče ostaviti na svojem stolu i riskirati da se nikada ne otkrije, kao potpora štrajku. Kao što Adama kaže, "Donosiš svoje izbore i onda moraš živjeti sa njima."

Ipak... To je igra sa velikim ulozima...
, završava Moore svoj zapis.

Izvor: RonDMoore.com