Novi detalji o četvrtoj sezoni

Ron Moore je otkrio neke događaje koji će se odvijati u 4. sezoni Galactice, koja je ujedno i zadnja sezona te znanstvenofantastične sage. Nadalje, RDM obećaje da će se dogoditi dosta iznenađujućih situacija u tih 20 epizoda.

Najavio je da će u novoj sezoni Katee Sackhoff (Starbuck) imati dosta problema pri pokušaju ponovnog intergiranja u posadu, koja nije sigurna da li da joj vjeruje. Priče vezane uz sudbinu Laure Roslin (povratak raka), Baltara (saznaje da ima iscjeliteljske moći) i Leeja Adame (koji napušta vojnu službu) također će imati veliki utjecaj na tok stvari u sezoni. Kao gost u par nastavaka pojavit će se Nana Visitor, poznata kao bojnica Kira iz Star Trek: Deep Space 9.

"Nije iznenađujuće da će predsjednica redovito odlaziti u bolnicu na kemoterapiju, gdje će upoznati pacijenticu Emily koju tumači Nana Visitor. Njezin rak je u odmaklijem stadiju. Vjera je ono što povezuje predsjednicu i Emily", rekao je Moore i nastavio o Cylonima: "Što se tiče Tigha i ostalih troje novootkrivenih Cylona, oni će voditi unutarnju bitku i postavljati će si razna pitanja - Zar sam ja Cylon? Što to znači? Što bi trebao/la napraviti? Tko je peti Cylon? Je li to Kara? Ili je to netko drugi? Pitanja će se rojiti u njihovim glavama, kao i u glavama gledatelja".

Tricia Helfer također će utjeloviti i lik jedne nove Šestice. "Ona će glumiti lik Natalie, još jedno od utjelovljena Šestice. Ali ova Šest je drugačija od onih sa kojima smo imali posla. Natalie će više biti sigurnija u sebe, odlučnija."

Što se tiče druge polovice sezone za koju jos nema scenarija Moore ostaje tajnovit: "Kada smo razgovarali o detaljima prve polovice 4. sezone odlučili smo ostaviti na stranu odluke vezane za drugi dio sezone. Iskustvom smo naučili da kada se počneš baviti prvim dijelom sezone, mnoge stvari se promijene. Neprekidno donosite odluke i saznajete nove stvari, upravo radi toga je pametno da ne specifiramo drugi dio sezone sve dok prvi ne sredimo."

Iako znamo da je na proljeće 2008. (početkom ožujka, sudeći prema zadnjim najavama) premijera 4. sezone, Ron Moore i njegovi pisci još uvijek imaju zadatak da napišu završno poglavlje sage, a tom poslu će prionuti čim štrajk scenarista dođe kraju.

Tekst vijesti napisala Adriana Turudić.

Izvor: SciFi Pulse