Posljednja večera ili D. Mooreov kod


Na Internetu je nedavno osvanula ova promocijska fotografija za četvrtu sezonu, koja će se naći u izdanju časopisa Entertainment Weekly od 11. siječnja. Naslov članka je "Što predstavlja ova slika? Pokušajte probiti BSG-ov kod". Donosimo vam i cijeli tekst koji se nalazi iznad slike, a koji opisuje likove na slici, počevši sa lijeve strane.

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi. Dali smo izvršnom producentu Battlestar Galactice Ronu Mooreu oko 420 da nam kaže što ova slika BSG-ove ekipe u stilu "Posljednje večere" želi natuknuti o četvrtoj sezoni svemirske drame.

1. Predsjednica Laura Roslin (Mary McDonnell) - Za Roslin koja je oboljela od raka, Moore kaže samo ovo: "Pali nešto vrlo važno što ima veze sa zaokretom u radnji na polovici sezone."

2. Natalie (Tricia Helfer) - Nova verzija Cylonke Broj Šest će se pojaviti u ovoj sezoni. Moore objašnjava: "Preuzima poziciju vođe grupe Cylona koji imaju drugačije planove od ostatka."

3. Saul Tigh (Michael Hogan) - Za prvog časnika koji je tek saznao da je Cylon, kaže Moore, "možete i doslovno shvatiti kompoziciju u kojoj Tigh drži jedno oko zatvorenim."

4. Lee Adama (Jamie Bamber) - Zamišljeni (sličan Judi?) bivši pilot je još uvijek u svojem civilnom odijelu. "Ne vraća se na letačku dužnost", kaže Moore.

5. Gaius Baltar (James Callis) i Broj Šest (Tricia Helfer) - Iako se činilo da je Baltar na putu spasenja, "priča zapravo nije o tome", kaže Moore. "Baltarova Šest je objavila da donosi evanđelje o [Cylonskom] jedinom pravom bogu, pa se činilo prirodnim da ona bude u sredini slike".

6. Kara "Starbuck" Thrace (Katee Sackhoff) i Samuel Anders (Michael Trucco) - Navodno mrtva Starbuck se vratila istovremeno kad je njezin muž Anders otkrio da je Cylon. To im komplicira vezu? "Komplicira", kaže Moore, "ali primijetite da jedini koji prihvaća Starbuck je Anders".

7. Galen "Šef" Tyrol (Aaron Douglas) - "Šefu nije ugodno ove sezone", govori Moore o tome kako se Tyrol nosi sa otkrićem da je i on prokleti toster. Njegovo dijete sa kolegicom Cally je drugi ljudsko-cylonski hibrid pa "bi se nož u njegovoj ruci trebao promatrati u tom kontekstu".

8. Sharon "Athena" Valerii (Grace Park) i Karl "Helo" Agathon (Tahmoh Penikett) - Ovaj ne-sveti ljudsko-cylonski par sa oprezom gleda prema nekome sa druge strane stola, no Moore ne želi reći prema kome: "Osoba prema kojoj gledaju definitivno reagira na to".

9. William Adama (Edward James Olmos) - Iako su admiral i predsjednica najudaljeniji na slici, kaže Moore, "također su i okrenuti jedno prema drugome".

10. Lik koji nedostaje - Netko je doista odsutan od stola, priznaje Moore: "Nismo još otkrili posljednjeg [nepoznatog] Cylona". Znači li to da nitko od ljudi za stolom nije posljednji Cylon? Moore se smije. "To ste prilično brzo izjavili. To stvarno nisam želio odati".

Napomenimo još da na slici piše kako emitiranje počinje 4. travnja, a ne u ožujku kao što smo prethodno najavljivali. Cijelu sliku u punoj veličini (2324x1584 piksela) možete vidjeti ovdje.