Produkcija BSG-a se nastavlja idućeg mjeseca

Iako je Ron Moore za vrijeme štrajka scenarista izjavio da je spreman, ukoliko do toga dođe, nikad ne dovršiti predstojeće završno poglavlje Galactice, više nema potrebe za takvim izjavama niti za strahom od njih. Edward James Olmos je nedavno otkrio SyFy Portalu da krajem ožujka ponovo započinje produkcija preostalih posljednjih desetak epizoda četvrte sezone: "Završit ćemo priču i mislim da će fanovi biti zadovoljni."

Prema Thud.com, scenaristi serije su se već okupili kako bi pogledali do sad snimljene epizode četvrte sezone te pretvorili nedovršene ideje za ostatak epizoda u scenarije. Neki detalji, kao što su ugovori glumaca, će se morati iznova napraviti, no setovi nisu bili srušeni i sve je spremno za nastavak snimanja.

Naravno, jedina preostala zagonetka je ona koju nam SciFi Channel još ne želi riješiti - hoće li se druga polovica serije emitirati još ove godine, ili je namjeravaju prebaciti u 2009. godinu. Štrajk ipak neće utjecati u tolikoj mjeri i, kad bi postojala volja za to, ostatak sezone bi se komotno mogao prikazati uz minimalnu pauzu od mjesec dana.

Izvori: SyFy Portal, Thud.com