[i]Caprica[/i] kreće sa produkcijom

Nedavno je SciFi Channel službeno objavio kako je odobrio snimanje pilota serije Caprica, spin-offa Galactice čija se radnja događa četrdesetak godina prije napada Cylona na Dvanaest Kolonija.

Prema izvršnim producentima Ronaldu Mooreu i Davidu Eicku, Caprica će biti prilično drugačija od svojeg prethodnika - Moore kaže da će biti nalik sapunici Dallas, dok je Eick uspoređuje sa filmom American Beauty.

"Caprica je priča koju smo Ron Moore i ja smislili sa koproducentom Remijem Aubuchonom, sad se bavimo izborom glumaca," rekao je Eick. "Vrlo sam uzbuđen zbog toga. Ako je BSG 'Black Hawk Down', onda je Caprica 'American Beauty'. Serija se bavi životima ljudi na planetu i njihovim privatnim i profesionalnim vezama koje će uzrokovati stvaranje Cylona."

Moore je rekao da serija neće biti poput spin-offova Star Treka: "To je u potpunosti drugačija životinja. Za razliku od tih serija koje su bile varijacije na istu temu, Caprica je potpuno drugačiji žanr. Neće biti toliko akcije niti će se događati u svemiru za vrijeme rata. To je politička, obiteljska priča. Radi se o stvaranju Cylona i o tvrtki. Bazirana je na planetu. Vrlo je orijentirana prema likovima i povezana. Potpuno je drugačijeg žanra i zbog toga je uzbudljiva."

Dodao je i da nije siguran da li će nastaviti raditi na seriji ako je SciFi Channel naruči nakon pilota: "Ako postane serijom, ovisi o tome kad će se to desiti i što ću ja raditi u tom trenutku. Pričekajmo pa ćemo vidjeti."

Izvor: SyFy Portal