Ronald D. Moore: [i]Galactica[/i] neće imati dvojben kraj

U nedavnom intervjuu za The Los Angeles Times izvršni producent Ronald D. Moore i članovi glumačke ekipe govorili su o nadolazećoj, četvrtoj sezoni Galactice. Moore je pritom izjavio kako neće ostaviti otvorena vrata za novu sezonu ili filmove. "Premisa serije bila je da tražimo Zemlju, i to moramo i ispuniti", izjavio je Moore.

Pritom je izašlo na vidjelo kako su scenariti mjesecima prije osmislili plan finalne sezone. Međutim, nakon što je otpočeo štrajk scenarista, Moore je odlučio promisliti o nekim rješenjima. "Našao sam vremena uhvatiti dah i istinski promisliti o nekim stvarima, I dalje ćemo imati kraj, ne kraj koji će vas ostaviti u dvojbi, no malko će se promijeniti način na koji ćemo stići do tamo", otkrio je Moore.

Moore je otkrio kako je uvijek vjerovao u Galacticu, no d aje ipak ostao iznenađen priznanjem koje je serija zadobila. "U Star Treku sam radio deset godina, i Patrick Stewart nije osvojio niti nominaciju za svoj rad. Postanete naviknuti na ideju kako će vas ignorirati zbog žanra. Međutim, ova je serija oštro presjekla znanstveno-fantasične klišeje. Riječ je o karakternoj drami, a ne eskapizmu, koji se bavi kompliciranim temama i stavlja izazove pred gledatelje da rade više doli najobičnijeg uživanja u vožnji", konstatirao je Moore.

U intervjuu za Moviehole, Moore se ponovno osvrnuo na mogućnost snimanja Battlestar Galactica filmova, opetovano odbacivši takvu mogućnost. "Mislim kako serija najbolje funkcionira kao televizijska drama. Ukoliko bismo ju prebacili na film, bila bi to sasvim druga stvar", izjavio je Ron. Pritom je istaknuo primjer Star Trek filmova koji su bili usmjereni na jednog ili dva lika dok je ostatak glumačke postave jednostavno utonuo u pozadinu. Prema njegovom mišljenju, filmovi sa TNG ekipom jendostavno su se usmjerili tek na kapetana Picarda i Datu.

Izvor: Trekweb.com