Počelo snimanje novih epizoda

Prema jednom od producenata, Marku Verheidenu, jučer je počelo snimanje dvanaeste epizode četvrte sezone Galactice. Verheiden nije ponudio detalje o epizodi, ali je, napola šaleći se, spomenuo da će epizoda trajati 42 minute i vrlo vjerojatno biti snimljena u boji.

Osvrnuo se i na frenetični tempo kojim se radi: "Nacrti scenarija dolaze. Skice, napomene, produkcijski problemi izlijeću, jedna stvar nakon druge. No, kad se snima, također dobivate dnevne snimljene scene i možete reći 'ahhhh'". Dodao je i da se tom tempu ne može prestati diviti, pošto dolazi iz filmske industrije gdje "može proći tjedan dana samo da se odredi tko će se baviti cateringom".

Ron Moore, kojemu je ovo redateljski debi, bio je vrlo uzbuđen: "Bit će prava poslastica raditi sa glumcima i ekipom u drugačijem kontekstu. Ovo mi je prvi put, napravit ću puno grešaka, ali ću imati dobar sustav podrške koji će me spasiti od sebe samoga. I biti će zabavno."

Dodao je i kako neće pokušati izvesti kadrove koje drugi redatelji već nisu izveli: "To je neka vrsta zamke u koju pokušavate ne upasti, jer tada počnete biti "pametni" i pokušavate izvesti nešto što još nitko nije učinio. Važno mi je da za prvi puta dobro ispričam priču, učinim je karakterno zanimljivom i na kraju dobijem komad filma na kojeg ću biti ponosan."

Izvori: Blog Marka Verheidena, SciFi Wire