Roslin će doživjeti napet sukob sa Starbuck

Mary McDonnell [Laura Roslin] poznata kao Predsjednica Roslin, u svojem najnovijem razgovoru osvrče se na zadnju sezonu Battlestar Galactice. Glumica govori kako je bila zadivljena sa svim članovim ekipe. Jako ce joj nedostajati ekipa [što je velika rijetkost u Hollyowoodu], te će joj nedostajati glumljenje žene sa jakom moći. U šali je rekla da sad mora pronaći neku drugu ulogu moćne žene.

Glumica se također slaže sa odlukom da se saga završi sada na vrhuncu slave, zbog toga jer će se održati cjelovitost serije. Znajući da će se saga završiti jako je ponosna jer serija ima četiri solidne sezone.

Također je rekla da će se Roslin u četvrtoj sezoni započeti nemilosrdnu intenzivnu borbu sa rakom, također će doživjeti veliki sukob sa Katee Sackhoff [Kara Thrace]. To će biti jedan od najtežih trenutaka u Laurinom životu. Te je svijesna ako počini pogrešku u vezi Starbuck da će to možda značiti kraj svega, ali također je svjesna da drugi neće biti tako skeptični zbog svojeg bliskog odnosa sa Starbuck.

Mary je rekla; "Moj lik se konstantno suočava sa svojom pozicijom kao žene vođe koja je često usamljujuća, također znači često neslaganje sa kolektivom. Jako je teško promatrati Laurin život kao promašaj. Bilo bi prekrasno kada bi Laura odvela ljudsku civilizaciju u novi život, ali ako ljudska civilizacija ne doživi tu budućnost tada ću se sjećati Laure sa tužnim osjećajem i osjećajem nepotpunosti. Ali tko zna dali će umrijeti ili će preživjeti, važno je samo ono što ona spozna tijekom svojeg života."

Izvori:
scifi.com , eagle newspaper