1. He That Believeth In Me (Onaj koji vjeruje u mene)

Lee i Kara lete u lovcima jedno uz drugo u Ionijskoj maglici. Kara mu govori da je bila na Zemlji, a William Adama koji sa ostalima sluša taj razgovor u BIC-u bijesno traži da mu se da autentičnost signala iz tog lovca. Gaeta ih obavještava da je preko 200 cylonskih lovaca na putu prema njihovoj floti. Admiral Adama počinje izdavati naredbe za borbu, te se Lee i Kara koji također to čuju pridružuju borbi. Tigh u BIC-u doživljava viziju sebe kako puca Adami u lice i ubija ga, no ubrzo se budi i nastavlja sa svojim naredbama. Anders se također sprema da uđe u lovac i krene u bitku no prije toga doživljava krizu jer je nesiguran što da radi s obzirom da je Cylon. Tyrol mu tiho govori da se sredi i on ulazi u lovac. Za to vrijeme Baltar ide u pratnji nepoznatih žena na sigurno mjesto broda gdje ga nitko neće moći napasti. U BIC-u još uvijek vlada panika jer se jedan lovac zaletio u brod Pyxis i potpuno ga uništio ubijajući 600 ljudi. Anders biva lansiran u svemir usred borbe, prateći iskusniju Seelix. On se nađe iza jednog cylonskog lovca i kada treba zapucati na njega ne može jer mu je oružje ostalo zaglavljeno. Cylon to iskorištava te se okreće prema Andersu i sa svojim crvenim okom ga pogleda ravno u oči koje i same na trenutak zabljesnu crvenim sjajem. Lovac se tada povlači, kao da shvaća da je Anders jedan od cylonske petorke, i sa sobom odvlači cijelu cylonsku flotu koja se tamo našla.

Flota iskorištava cylonsko povlačenje i pravi skok iz Ionianske maglice. Baltar ulazi u enklavu koja je za njega priređena. Tamo susreće ljude koji su se totalno posvetili religijskom obožavanje njega i čak mu izgradili mali oltar od treptećih lampica. U međuvremenu Kara Thrace izlazi iz svog lovaca na hangaru sva sretna jer unutar njega se nalaze fotografije Zemlje koje je snimila. Svi je gledaju u čudu i boje joj se prići, no uto dolazi Lee koji ju sav sretan grli. Ander dolazi odmah nakon Leeja i ponavlja rutinu. Ubrzo ju upoznavaju sa činjenicom da je nije bilo dva mjeseca, iako Kara tvrdi da je nije bilo samo šest sati. U komuni, Jennie govori Baltaru da će dovesti svog sina da ga i da on nikud ne smije ići sbog sigurnosnih razloga. Kada one odu, Baltaru se ukazuje virtualna Šestica govoreći mu da ne bude tmuran da uskoro dolaze važne stvari za njega. Tracey Anne, koja ga promatra cijelo vrijeme, počne mu davati oduševljene komplimente oko toga kako se on lijepo i duboko moli za razliku od nje kojoj je to sve prazno iskustvo. Baltar ju ohrabruje govoreći joj da je to zato što se ona moli krivim bogovima, jer ima samo jedan pravi bog. Tracey zatim otkrije svoje grudi i njih dvoje počnu bludničiti pred oltarom. U Adaminim odajama Starbuck je obaviještena kako je test kojega je napravio dr. Cottle pokazao kako ona nije cylonka. Kara nadalje priča kako je pronašla Zemlju, prateći putokaze iz svetih spisa. Ona čak i prilaže fotografije Zemlje no Roslin i Adama su i dalje jako sumnjičavi oko svega toga i misle da je sve to podvala cylona. Nešto kasnije, u hangaru, Tigh pokazuje Adami, Roslin, Leeju, Tighu i Tory Karin lovac koji je začudo potpuno nov što je nemoguće. Tyrol potvrđuje da je broj lovaca u redu, ali da je navigacijski kopjuter potpuno prazan. Roslin govori Adami da stavi Karu u zatvor. Lee se tome protivi i oni svi ponovno počnu mudrovati kako nema sigurnog načina da se zna jeli ona ili bilo tko drugi cylon. Roslin naglašava kako je to vjerojatno sve zamka cylona da ih namame u zamku. Lee ističe suprono govoreći da je možda Starbuck putokaz kojeg su tražili.

Baltar i Tracey Anne budi dolazak Jenne i ostalih pripadnika kulta. Jenne dovodi svog sina koji je na samrti i kome nema spasa. Baltar je pokušava smiriti govoreći kako će moliti za njega, no Jenne svejedno počne govoriti kako njihov jedini bog ne želi da njezin sin živi. Baltar se osjeća bespomoćno. U Tighovim odajama održava se sastanak cylonske četvorke. Anders im prepričava svoj čudan susret sa cylonskim raiderom što je vjerojatno potaklo cylonsku flotu da se povuče. Zatim počnu pričati o mogućnosti da imaju skriven program u glavi koji će ih uskoro navesti da dignu ruke na svoje ljudske suputnike, ali se onda brzo dogovore da će se prije ubiti nego dopustiti a se tako nešto dogodi. Roslin posjećuje Capricu Six u pritvoru želeći znati više o cylonskoj petorci i jeli možda Kara Thrace jedna od njih. Caprica Six joj odgovara kako je ona programirana da nikada ne razmišlja o njima, ali da ima osjećaj da su blizu. U BIC-u, Kara je suočena s tim da treba pokazati točnu lokaciju Zemlje i Solarnog sistema na zvjezdanoj karti. Ona to nije sposobna i pokušava objasniti ljudima oko sebe da je to stvar njezine intuicije, a ne matematičkih proračuna. Uto dolazi Adama i obavještava Karu kako će pratiti kurs kojega nalaže Roslin. Zatim prave FTL skok, Karu zaboli glava jer, kako ona kaže, idu krivim putem. Adama joj govori kako bi joj volio vjerovati, ali da svi dokazi idu u prilog tome da ona govori neistinu i Kara odlazi u pratnji marinaca.

Nešto kasnije Lee i William Adama gledaju snimku Karine smrti u golemom vihoru plinovitog diva. Bill govori kako bi volio vjerovati Kari Thrace, ali da ipak misli kako je Roslin u pravu kada je rekla bi cyloni mogli računati na Adamino povjerenje u Karu. Adama također odgovara Leeju da će Roslin ostati u njegovim odajama dok joj traje terapija dioxinom. Nadalje Bill pokušava nagovoriti Leeja da preuzme svoje činove i pilotsku obvezu, što Lee odbija govoreći kako će preuzeti ponuđeno mjesto u vladi. U komuni Baltar bdije nad bolesnim dječakom dok Jenne i ostali spavaju. On tada napravi odluku da izađe van, ali prije nego što ode vrati se do bolesnog dječaka i počne se moliti. Zazove boga pitajući ga zašto uzima život tom dječaku, a ne njemu koji je toliko griješio. Dok on to govori drugi oko njega se bude dirnuti njegovim riječima. Kada završi, Baltar izađe van sa Shaffericom u časničku kupaonicu. U praznoj kupaonici Shafferica daje britvu Baltaru da se obrije. Netom nakon što se obrijao, u kupaonicu ulazi Charlie Connor. Connor započinje normalan razgovor s Baltarom govoreći kako je jednom predstavio svog sina Baltaru još na Novoj Caprici. Baltar se toga prisjeća i kada upita Connora što je s njegovim sinom, Connor mu odgovori da ga je ubila njegova, Baltarova, policija. Connor zatim uhvati Baltara i prisloni mu britvu na gušu dok se pojavljuje još jedan muškarac koji ovladava Shaffericom.

Baltar uhvačen u Bezizlaznu situaciju kada mu je oštrica britve već počela zakidati vratne žile ugleda virtualnu Šesticu koja ga prisjeća na njegovo prijašnje zazivanje boga kada je tražio da On uzme njegov život umjesto dječaka. Baltar počne moliti Connora da mu oduzme život što ovog zbuni i on samo stane zapanjeno gledati u Baltara. Uto Shafferica, koja se gotovo nadljudskom snagom uspjela osloboditi stiska drugog mušarca, uzima metalnu polugu i počne maltiti Connora dok ju Baltar ne zaustavi i njih dvoje se vrate nazad u komunu gdje ih dočekaju sretna lica kultista, jer je Jennein bolesni sin iznenada potpuno ozdravio. Naravno uz, kako oni vjeruju, pomoć božju. Nešto dalje u memorijalnom hodniku Kara Thrace zajedno s Andersom gleda u svoju fotografiju na zidu. Isprva se čudi kako ju nitko nije skinuo otkako se vratila, ali onda kao da i sama počne vjerovati da je mrtva te počne izbezumljeno filozofirati kako je on možda cylonski klon kojega su napravili cyloni. Anders ju počne tješiti govoreći joj da ako je cylonka da bi to vjerojatno bila od početka, no da će ju u svakom slučaju on voljeti. Kara mu odgovara da je situacija obratna kako ona ne bi okljevala da ga liši života. Uto flota napravi novi skok i Karu zaboli glava, žešće nego prije. Tako da ona odmah napadne i onesposobi marince koji ju prate, onesvijesti Andersa i sa ukradenim pištoljem krene prema Adaminim odajama da se suoči s Roslin ne bi li tako pridobila Billa Adamu da krene putem kojim ona nalaže. Ubrzo se nađe licem u licem s Roslin u koju uperi pištolj.