3. The Ties That Bind (Poveznice)

Plač djeteta budi Cally koja, prisjećajući se kako se u zadnje vrijeme samo svađa sa svojim mužem, Tyrolom, počinje tražiti tablete za sina, no ne nalazi ih. U baru, Tyrol govori Tory kako više nema pojma tko je i kako mu ta nesigurnost smeta. Tory, milujući ga po ruci, govori da to njoj čak i odgovara. U tom trenutku dolazi ljutita Cally i nastaje scena.

Dok predsjednica u bolnici prima introvenozni lijek protiv raka, Adama joj čita knjigu. Kasnije, Lee Adama se uz Roslin i Zareka obraća novinarima. Uskoro se pojavljuje pitanje za admirala Adamu o brodu Demetrius i glasini da je Kara Thrace na njemu te da traži Zemlju, na što on odgovara da ne komentira glasine. Predsjednica mu kasnije kaže da će biti sve teže i teže skrivati to. Na Demetriusu, 22 dana otkad su krenuli sa Galactice, Starbuck naređuje novu promjenu smjera, a posada, među kojom su Gaeta, Anders, Athena, Seelix i Helo, je podijeljenog mišljenja o njezinim odlukama. Na Galactici, Tyrol se ispričava Cally, govori da je ne vara sa Tory i da je sve to potpuno nevino. Uskrsnuli Cavil dolazi na krstaricu, gdje priznaje kako je on kriv za situaciju te pristaje prestati lobotomizirati lovce te vratiti sve D'Anne nazad u život. Šest kaže da je to korak ka ujedinjenju svih dvanaestero modela.

Zarek i Lee Adama razgovoraju o Roslin. Zarek tvrdi da je predsjednica previše okružena velom tajnost te poručuje Leeju da ga ne treba biti strah pogledati istini u oči kad za to dođe vrijeme. Daje mu povjerljiv dosje. Na Demetriusu, Anders se suočava sa Starbuck, govori joj da se treba početi ponašati normalnije, a ona ga napada, govoreći mu da se udala za njega zato što je to bilo jednostavno, da više nije ista žena koja je bila prije i da sad samo želi seks.

Cyloni se dogovaraju da će obje strane otići do središnjeg servera i uključiti modele Broj Tri te poslušati što njihova "novopronađena heroina" ima za reći. Na Colonial One, novinari i neki članovi Kvoruma na sjednici ponovo postavljaju pitanja od Demetriusu. Predsjednica ih ignorira, Lee Adama ustaje u njezinu obranu, no ona mu replicira da je nepotrebno da je brani mlađi vijećnik. Lee tada iznosi podatke iz povjerljivog dosjea, izvršnu odredbu 112, koja njoj daje ovlasti da stvara sudačke tribunale koji bi praktički koncentrirali sudsku moć u njezine ruke. Ona odgovara kako je ta odredba tek u nastajanju i predlaže da se o njoj raspravlja na idućoj sjednici. Na cylonskoj krstarici, Osam govori Šest da brod uskrsnuća nije skočio zajedno sa ostalom flotom. Cavil, zajedno sa Boomer koja se odmetnula od ostalih Osmica, naređuje da se napadnu brodovi suprotne frakcije i time zauvijek ubiju sve na tim brodovima. Cally prati Tryola do mjesta sastanka sa Tory i Tighom te ih prisluškuje te saznaje da su njih troje Cyloni.

Uplašena i uplakana se vraća u svoju sobu, a nedugo nakon nje i Tyrol. Govori joj da će od sada stalno biti tamo kraj nje, da je važna obitelj, njihovo dijete i da će sve podrediti tome. Ona za to vrijeme razmišlja samo o tome kako je on Cylon i naposlijetku ga udara mehaničarskim ključem te uzima sina i odlazi u zračnu komoru za lansiranje lovaca. Dolazi Tory i govori joj da nisu znali da su Cyloni sve dok nisu došli do one maglice. Kaže joj da nisu zli te uzima dijete u svoje ruke, nakon čega udara Cally koja biva odbačena nekoliko metara. Dolazi k sebi i vidi kako je Tory sa djetetom s druge strane stakla. Zračna komora se otvara i Cally je usisana u svemir. Kasnije, Adama u tišini sjedi kraj tužnog Tyrola.