U planu novi Battlestar TV filmovi?

Iako je donedavno izvršni producent Ronald D. Moore tvrdio kako novi TV filmovi sa posadom Galactice nisu u planu, pojavile su se neslužbene informacije kako Sci-Fi Channel ipak želi snimanje novih filmova. Naime, kolumnistica Chicago Tribunea Maureen Ryan izjavila je kako je iz nekoliko izvora saznala kako se planiraju snimiti čak tri Battlestar Galactica TV filma, čija bi produkcija trebala započeti nedugo po završetku snimanja posljednjih epizoda serije tijekom idućeg mjeseca.

"Odgovorni trenutno slažu budžet predloženih filmova, i svi dogovori o tim filmovima su daleko od sklopljenih. Međutim, logično je snimiti još Battlestar TV filmova dok su produkcijski tim i glumci još uvijek na okupu", izjavila je Ryan. Pritom je napomenula kako joj je jedan izvor rekao da su razgovori o filmovima u ovom trenutku totalno neformalni, no da ima razloga vjerovati kako NBC Universal želi nastaviti linijom uspjeha kojega je postigao s Razorom. Pritom se navodi kako bi dotični filmovi mogli slijediti isti obrazac kao i razor - kroz popunjavanje praznina u postojećoj priči, bez nastavljanja same priče.

S druge strane, planovima za snimanje filmova mogli bi naškoditi novi projekti producenata, ali i nekih od glumaca. Izvršni producent Ronald D. Moore će tako, nakon što napiše scenarije za finale serije i pilot Caprice, nastaviti s radom na pilotu svoje nove serije, pod imenom Virtuality, u produkciji Foxa. Osim toga, Moore se već obvezao kako će napisati scenarije za tri filma u produkciji United Artistsa. Od novih projekata u koje su se upustili glumci valja istaknuti seriju Dollhouse sa Tahmohom Penikettom (Karl C. Agathon "Helo") u jednoj od glavnih uloga, te nastup Tricie Helfer (Number Six) u Burn Notice.

Izvor: SyFy Portal