Trailer [i]BSG: The Second Coming[/i]

Nedavno je na YouTubeu objavljen trailer nikada producirane serije Battlestar Galactica: The Second Coming, a koju je osmislio Richard Hatch (BSG TOS: Apollo, BSG RDM: Tom Zarek). Naime, Hatch je odlučio snimiti pilot film koji bi krenuo odande gdje je stala originalna Battlestar Galactica, dok se spin-off seriju Battlestar Galacticu 1980 trebalo u potpunosti ignorirati. Naime, time se željelo uvjeriti čelnike Universala da obnove serijal.

Hatch je uspio uvjeriti niz glumaca iz Originalne serije da nastupe u pilot filmu, poput Johna Colicosa (Baltar) i Terrya Cartera (Tigh). U filmu je nastupio i Hatch, ponovno u ulozi Apolla, sada zapovjednika flote. Snimanje filma započelo je u ljeto 1998. godine i trajalo je sve do kraja 1999. godine.

Sam film, u trajanju od 30 minuta, nkad nije javno prikazan. Na temelju materijala iz filma, i uz upotrebu računalne animacije, stvoren je trailer u trjanju od oko četiri minute koji je potom prikazan na nizu konvencija. Kao što je poznato, Hatch nikada nije uspio uvjeriti Universal da prihvate njegov projekt. Budući da je produkciju filma financirao uglavnom iz vlastitog džepa, ubrzo je upao u dugove pa mu je banka zaplijenila kuću na temelju koje je uzeo hipotekarni kredit.

Unatoč tome što je kasnije postao dio glumačke postave nove Battlestar Galactice, Hatch je i dalje nastavio gurati svoj projekt, zalažuči se za oživljavanje Originalne serije. Između ostalog, napisao je i nekoliko romana temeljenih na The Second Coming projektu.

Trailer koji je objavljen na YouTubeu veoma je loše kvalitete, a što nije čudno budući da je iznimno teško doći do navedenog materijala. U tom smislu, valja napomenuti kako trenutno nema nikakvih planova za objavljivanje filma na DVD-u. Trailer možete vidjeti ispod.