Još 12 epizoda Galactice?

Kolumnistica Chicago Tribunea Maureen Ryan saznala je nekoliko zanimljivih informacija o drugom dijelu četvrte sezone Galactice, od kojih posebice valja izdvojiti onu kako bismo umjesto 10, u konačnici mogli dobiti dvanaest epizoda. Naime, Ron Moore je u razgovoru s Ryanovom otkrio kako će posljednja epizoda trajati tri sata, pa postoji mogućnost kako će ju Sci-Fi Channel razdvojiti na tri dijela.

Osim dvije dodatne epizode Galactice i pilot epizode Caprice, fanovi će uživati i u jednom TV filmu sličnom Razoru. Produkcija navedenog filma trebala bi uslijediti odmah po završetku snimanja pilota Caprice. Prema izvorima bliskim SyFy Portalu, Caprica se trenutno nalazi fazi pretprodukcije, a setovi Battlestar Galactice nisu srušeni.

Budući da Glen A. Larson posjeduje prava na filmsku ekranizaciju Galactice, film će najvjerojatnije biti prikazan izravno na Sci-Fi Channelu, a potom će uslijediti i DVD izdanje, otrpilike tjrdan dana nakon televizijske premijere. Podsjetimo, Ryan je prethodno izvjestila kako je u planu snimanje tri TV filma, no u ovom trenutku nije jasno hoće li preostala dva filma biti snimljena. Iako podaci o prihodima koji su ostvareni DVD distribucijom Razora nikada nisu javno objavljeni, iz neslužbenih izvora se može saznati kako su čelnici studija iznimno zadovoljni postignutim rezultatima, pa je savsim logično očekivati nove direct-to-DVD filmove.

Izvor: SyFy Portal