Moore o Caprici i finalu Galactice

Maureen Ryan iz Chicago Tribunea je nedavno razgovarala sa Ronom Mooreom, izvršnim producentom Galactice. Teme su bile Caprica, finale Galactice, stvari prije nastavka četvrte sezone te one nakon završetka serije. Puni intervju možete pročitati na donjem linku, a mi vam donosimo skraćenu verziju izrečenoga.

Battlestar Galactica - Najavljivani tv-film će se događati tijekom događaja iz prethodnih sezona, no planira ga se prikazati na televiziji tek nakon finala serije. Kao što smo već spomenuli, druga polovica četvrte sezone (ili kako je neki nazivaju, "peta sezona") će početi sa prikazivanjem u siječnju 2009. Sveukupno nas čeka još 11 sati te sezone, s tim da će se posljednja epizoda protezati barem kroz tri sata, a moguće je i više. U svakom slučaju, ta epizoda će na DVD-u biti dostupna u još dužem trajanju.

Caprica - Ukoliko SciFi Channel odluči produljiti je na cijelu sezonu, prikazivanje će početi tek 2009. Ako pak sve ostane samo na dvosatnom filmu, vjerojatno će se prikazati ove jeseni. Predsjednik SciFi Channela Dave Howe je rekao da će se ta odluka donijeti u rujnu, a početkom kolovoza će rukovodstvo dobiti priliku da pogleda pilot-film.

Što se webizoda tiče, jučer je SciFi Wire objavio da je naručeno deset dvo- i trominutnih epizoda koje će se prikazivati u tjednima koji predstoje siječanjskom nastavku četvrte sezone Galactice.

Izvori: The Watcher - Chicago Tribune | SciFi Wire