Potvrđeno snimanje BSG filma

Nakon dva mjeseca glasina, Sci-Fi Channel konačno je i službeno potvrdio informaciju o snimanju barem jednog Galactica TV filma. Scenarij za film napisati će Jane Espenson, a režirat će ga Edward James Olmos (William Adama). Radnja navedenog fokusirat će se na tri cylonska modela: Cavila (Dean Stockwell), Sama Andresa (Michael Trucco) i Galen Tyrola (Aaron Douglas).

Izgleda kako će u filmu biti prikazani događaji prije onih u miniseriji, ali i događaji nakon cylonskog napada na kolonije. Priča će se pritom usredotočiti na preživjele ljude u kolonijama, a na koje Cyloni nisu računali. Dvojica cylonskih agenata stoga će pokušati sve kako bi suzbili djelovanje pokreta otpora u kolonijama. Nije jasno kakvu će ulogu u filmu imati Andres i Tyrol budući da u to vrijeme nisu znali da su članovi cylonske posljednje petorke.

Valja napomenuti kako Olmosu ovo nije prvi redateljski angažman u okrilju Galactice. Naime, Edward je prethodno režirao tri epizode serije (Tigh Me Up, Tigh Me Down, Taking a Break from All Your Worries i Escape Velocity). S druge strane, Jane Espenson, poznata kao kao scenarist većeg broja epizoda Buffy - ubojice vampira, do sada je napisala scenarije za četiri epizode Galactice (The Passage, Dirty Hands, Escape Velocity i The Hub), a objavljeno je kako će sudjelovati i u pisanju scenarija webepizoda koje će premostiti prvu i drugu polovicu četvrte sezone Galactice.

Početak snimanja filma planiran je tijekom ljeta, a premijeru možemo očekivati po završetku emitiranja serije.

Izvori: SyFy Portal i Patriot Resource