[i]Caprica[/i] postala serija

Kako navodi Variety, Sci-Fi Channel napokon je odobrio produkciju prve sezone Caprice, prequel serije popularne Battlestar Galactice. Međutim, njena premijera odgođena je za 2010. godinu.

Predsjednik uprave Sci-Fi Channela, Dawid Howe, izjavio je kako se nada da će Caprica privući širi krug gledatelja nego što je to bio slučaj s Battlestar Galacticom. Dok je Battlestar Galactica tipična svemirska serija s izraženim dramskim elementima, Caprica će uglavnom imati odlike obiteljske drame.

"Battlestar Galactica apsolutno je naš najvažniji serijal. Zahvaljujući njemu postali smo poznati i pomogao je promjeniti predodžbu o postaji. No, ako želimo da Caprica uspije...morat će pronaći širu publiku", rekao je Howe.

"Želimo privući ljude koji nikada nisu čuli za Battlestar Galacticu. Mislim, jer se odvija u svemiru i na svemirskim brodovima, a što je prepreka za neke gledatelje. Caprica neće biti takva. Riječ je o napetoj obiteljskoj drami smještenoj na planetu sličnom Zemlji, u bliskoj budućnosti, a koja progovara o mnogobrojnim etičkim dilemama s kojima ćemo se mi, kao čovječanstvo uskoro suočiti", otkrio je Howe.

Produkcija serije započeti će tijekom ljeta na lokacijama u Vancouveru, gdje je snimana i Galactica. Čini se kako nema planova za raniju premijeru već snimljenog pilota serije, a koja je prvotno najavljena za 2009. godinu. Naime, producenti su već prije izjavili kako se dvoume oko samostalnog prikazivanja pilot epizode zbog toga što nema zaokruženu priču na način kao što je to bio slučaj s Battlestar Galactica miniserijom.

Odgađanje premijere za 2010. godinu imati će još jendu prednost. Naime, urednik dramskog programa Sci-Fi Channela, Mark Stern, otkrio je kako će im navednei predah dati dovoljno vremena da okupe većinu scenarista koji su radili na Battlestar Galactici, a sad su prešli na druge projekte.

Glumci koji su nastupili u pilotu vratit će se i u seriji, uključujući Esaija Moralesa, Erica Stoltza, Paulu Malcomson i Polly Walker. Podsjetimo, radnja serije smještena je u vrijeme prije prvog Cylonskog rata, u capricanskog društvo koje djeluje kao kombinacija visoke tehnologije i modnog stila 50-ih. Serija će se pozabaviti religijskim temama, terorizmom i usponom Cylona.

Snimanje pilota odobreno je u ožujku, a scenariji dodatnih epizoda naručeni su u srpnju ove godine.

Izvor: SyFy Portal