Singer režira reboot [i]Galactice[/i]

Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavljena informacija kako je tvorac originalne Battlestar Galactice, Glen Larson, sklopio ugovor sa Universalom oko snimanja visokobudžetnog Battlestar Galactica filma, nedavno je iskrsnula informacija kako će dotični film režirati Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men, Superman Returns). Navedenu vijest, koju je objavio site HotFix, a potom prenio i SciFi Wire, jučer je konačno potvrdio Entertainment Weekly.

Naime, Universal Pictures namjerava snimiti film temeljen na Originalnoj seriji, ignorirajući nedavno završenu seriju iz pera Ronalda D. Moorea i Davida Eicka. Stoga će novi film zasigurno biti bliži poklonicima punokrvne znanstvene fantastike [među kojima je i potpisnik ovih redaka, op.p.], ispunjene svemirskim bitkama, naprednom tehnologijom, a možebitno i izvanzemaljcima, za razliku od obnovljene Galactice, oslonjene na "realizam" i odnose među likovima.

Podsjetimo, Bryan Singer i Tom De Santo su prije gotovo deset godina pokušali oživotvoriti novu BSG seriju, koja je trebala biti nastavak originalne. Nažalost, početak produkcije pilot epizode sa budžetom od 14 milijuna USD otkazan je nakon terorističkih napada 11. rujna, a što je dovelo i do konačnog gašenja projekta.

Angažman Singera, kao poznatog obožavatelja znanstvene fantastike, zasigurno će ostaviti pozitivan utisak među fanovima, pogotovo među onima Originalne serije, ali i drugih znanstveno-fantastičnih franšiza.. S druge strane, navedeni bi potez mogao odbrovoljiti i ljubitelje obnovljene serije.

Izvor: SciFi Wire