startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Poručnik Daniel Novacek zvan Bulldog je pilot koji je služio na borbenoj krstarici Valkyrie pod zapovjednikom Williamom Adamom. Otprilike godinu dana prije cylonskog iznenadnog napada na Dvanaest Kolonija, sudjelovao je u tajnoj misiji Admiraliteta kao pilot nevidljivog lovca. Njegov zadatak je bio da lovcem prijeđe Mirovnu liniju i izvidi cylonsku aktivnost.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Phelan je bio vođa crnog tržišta unutar flote u vrijeme kada je Pegasusov tadašnji zapovjednik Jack Fisk bio ubijen. Phelan je ubio Fiska nakon što je ovaj tražio veći honorar za korištenje resursa sa Pegasusa.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Jack Fisk je bio prvi časnik borbene krstarice Pegasus pod zapovjedništvom admiralice Helene Cain za vrijeme otkrića Galactice i civilne flote. On je tipičan prvi časnik koji proslijeđuje zapovijedi i radi samo ono što mu je njegov zapovjednik naredio.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Admiralica Helena Cain podrijetlom je s kolonije Tauron, te je zapovjednica borbene krstarice Pegasus. Ona je jaka žena koja se ne boji teških odluka. U vrijeme cylonskog napada Pegasus je bio stacioniran na brodogradilištu flote Scorpia radi manjeg remonta te odmora posade.
Članak je pročitan 11 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Alex Quartararo, poznatiji po svojem borbenom nazivu Crashdown je raptorski kopilot koji je na toj poziciji zamijenio Boomerinog kopilota Karla Agathona koji je ostao na Caprici. Tijekom napada na Kolonije je bio na borbenoj krstarici Triton, preživio je njezino uništenje i pokupila ga je Galactica.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Cylonski model Broj Tri, poznat floti kao D'Anna Biers infiltrirala se na Galacticu kao kolonijalna novinarka koja je trebala napraviti reportažu o njezinoj posadi, no njezin pravi cilj je bio saznati je li dijete Sharon Valerii i Karla Agathona preživjelo.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Cylonska agentica Broj Šest jedna je od dvanaest agenata koje su Cyloni poslali kako bi pripremili uvjete za iznenadan napad na Dvanaest Kolonija. Njezina fizička ljepota pokazala se dobitnom kombinacijom kod doktora Baltara koji joj je omogućio pristup računalnim sustavima Ministarstva obrane.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Samuel Anders je bivši profesionalni igrač piramide koji je nakon napada Cylona na Capricu organizirao tamošnji pokret otpora. U trenutku napada nalazio se sa svojom ekipom, Caprica Bucaneers, na visinskim pripremama na planinama u blizini Delfija. Zahvaljujući tom položaju, on i članovi njegove ekipe su bili zaštićeni od učinaka atomskih bombi.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Poručnik Felix Gaeta je mladi časnik na borbenoj krstarici Galactica. Prije pada Kolonija, na njoj je služio tri godine. Kao osoba pazi na detalje i visoku učinkovitost u poslu, što je u kombinaciji sa njegovom stručnošću navelo zapovjednika Adamu da mu da odgovoran posao na mostu kao taktičkog časnika bez obzira na mladost.
Članak je pročitan 11 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Margaret 'Racetrack' Edmondson sudjelovala je u napadu na cylonsku baznu krstaricu u orbiti Kobola zajedno sa Boomer, te je pri povratku na Galacticu svjedočila pokušaju Sharoninog ubojstva Adame. Ubrzo nakon toga obavijestila je Tigha da se Boomer vratila u raptor bez kacige te je vjerojatno Cylonima izdala poziciju Galactice.
Članak je pročitan 12 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Katraine je odabrana u program izobrazbe novih pilota lovaca nakon što je u nesreći na Galactici poginulo trinaest iskusnih pilota. U prvom danu obuke ni jedan novak nije zadovoljio zahtjeve voditeljice Starbuck svojim performansama letenja, pogotovo Katraine koja nije uspjela izvesti borbeno slijetanje.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Narednica Hadrian je glavni oružar na Galactici i jedna od rijetkih marinaca koji su bili na brodu u trenutku pada Kolonija. Odgovorna je za unutarnju sigurnost broda. Kao takvu, Adama ju je postavio za vođu istrage cylonske sabotaže koja je uništila zalihe vode na brodu i nakon nesreće u hangaru kada je poginulo trinaest pilota.
Članak je pročitan 8 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Cavil je cylonski agent koji se prije razotkrivanja predstavljao kao svećenik. Broj njegovog modela je nepoznat. Na Galactici se po prvi puta pojavio kada je Tyrol došao razgovarati s njim nakon što je napao i pretukao Cally, strahujući da je Cylon. Cavil je identificirao njegov strah od toga, ali ga je uspio odgovoriti od tih pomisli i objasnio mu da ga Cally voli te da će mu sigurno oprostiti.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Kara je imala nesretno djetinjstvo, u kojem ju je redovito tukla majka, te je bol prihvatila kao dio života. Kako bi se spasila od teškog života, pridružila se vojsci. U tom vremenu je otkrila da je darovita za igru piramida te je dobila stipendiju za vojnu akademiju, koja je trebala financirati njezino razvijanje u profesionalnog igrača. Tamo je ozlijedila koljeno što joj je onemogućilo daljnju profesionalnu karijeru.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Za vrijeme napada Cylona, Ellen Tigh nalazila se na Piconu, na putu kući od sastanka svoga muža. Tvrdila je da ju je neznani junak pronašao onesviještenu u zračnoj luci i odnio na zadnji brod koji je napuštao koloniju, Rising Star, gdje je bila u nesvijesti tri tjedna prije nego što ju je pronašao Adama. Nakon ponovnog susreta sa mužem, Ellen je htjela novi početak u njihovoj vezi...
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Cylonski model Broj Pet poznat je ljudima kao Aaron Doral. Prvi put vidjeli smo ga na borbenoj krstarici Galactica, gdje je vršio ulogu glasnogovornika. Za vrijeme cylonskog napada na kolonije, pomagao je ljudima u evakuaciji. Ipak, Doral je bio cylonski agent, te je njegov cilj bio stvaranje razdora i sumnje u redove kolonista za vrijeme kritičnih trenutaka nakon napada.
Članak je pročitan 13 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon što su Cyloni napali Dvanaest Kolonija, Laura Roslin, kao najviša preživjela dužnosnica kolonijalne vlade, preuzela je dužnost predsjednice Dvanaest Kolonija u izbjeglištvu. Prije preuzimanja dužnosti predsjednice obnašala je dužnost ministrice obrazovanja i, kao takva, bila tek 43. po redu za preuzimanje predsjedničke dužnosti. U trenutku napada Laura se nalazila na vladinom brodu...
Članak je pročitan 13 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Sharon Valerii (cylonski model Broj Osam) izgleda poput tipične djevojke u srednjim dvadesetim godinama. Najprije se pojavila na borbenoj krstarici Galactica gdje je vodila vojnički život kao pilot izvidnog broda sa činom poručnika. Druge varijante Valerii su bile aktivne na okupiranom planetu Caprici i na matičnom cylonskom brodu u orbiti Kobola prije uništenja.
Članak je pročitan 75 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Kao šef palube na Galactici, Tyrol je svojim radom i ponašanjem zaslužio poštovanje, kako svojih podređenih, tako i nadređenih. Služiti na kolonijalnim krstaricama započeo je u dobi od osamnaest godina, uključujući krstarice Columbia, Atlantia i Pegasus. Dugi je niz godina bio pod zapovjedništvom Williama Adame...
Članak je pročitan 56 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Rođen je u koloniji Aerelon. Kao veteran Prvog cylonskog rata, Saul je proživio mnogobrojne okršaje. Ratne strahote imale su poguban učinak na njega, otuđivši ga od žene, da bi ga na koncu odvele u alkoholizam. Budući da su mu otac i djed također služili u Kolonijalnoj floti, njegov je život krenuo u istom smjeru.
Članak je pročitan 3 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Jedna od zadnjih priznatih, pravih novinara u svemiru, Playa Palacios je bila veteranska kolumnistica u novinama Picon Star Tribune prije napada Cylona na Dvanaest Kolonija. Iako je prvotno trebala pratiti ceremoniju umirovljenja Galactice, trenutno je voditelj novog bežičnog programa aktualnih događanja zvanog The Colonial Gang, uz kolege novinare Jamesa Macmanusa i Sekou Hamilton.
Članak je pročitan 11 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Ovaj model (broj modela je trenutno nepoznat) je pokazao da je religijski orijentiran, koristeći dogmu i miješajući istinu s lažima. Prvi puta je otkriven na postaji Ragnar, tvrdeći da je trgovac ukradenim oružjem. Zbog neotpornosti mozga cylonsko-ljudskog modela na radijaciju, umro je na postaji, a tijelo mu je odneseno u mrtvačnicu na Galactici.
Članak je pročitan 8 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Lee Adama je stariji sin Caroline i Williama Adame. Odgojila ga je većinom majka, skupa sa mlađim bratom Zakom, na Caprici, pošto je otac često izbivao. Zbog toga je u dobi od osam svjedočio rastavi svojih roditelja. Unatoč slabim vezama sa ocem naslijedio je strast prema letenju, pa ga je nakon fakulteta put odveo do Kolonijalne vojske. Prošavši osnovnu obuku, završio je vojnu akademiju...
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Doktor Cottle je glavni liječnik na Galactici. Budući da je trebala biti umirovljena, radila je sa najnužnijim osobljem, uključujući i malu grupu medicinskog osoblja. Nakon što su Cyloni napali Kolonije, doktor Cottle se suočio sa velikim brojem ranjenika, a jedina ispomoć bila mu je nekolicina bolničara poput Howarda Kima i Layne Ishay. On je popriličan ekscentrik, neimpresioniran moćnicima i autoritetom.
Članak je pročitan 10 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Zasigurno je jedan od najvećih genija u povijesti Dvanaest Kolonija. Prije cylonskog napada na Kolonije, Baltar je radio za Ministarstvo obrane. Pridruživši se izbjegličkoj floti na čelu sa Galacticom, postao je predsjedničin znanstveni savjetnik, a kasnije i potpredsjednik. Zbog iznimnih dostignuća u području izgradnje računalnih sustava nagrađen je sa čak tri Magnatske nagrade.
Članak je pročitan 12 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Za vrijeme napada na Kolonije, poručnik Karl C. Agathon je zajedno sa Sharon Valerii letio izvidnim brodom koji je pratio posljednju skupinu lovaca. No, svi lovci su uništeni, a cylonski projektil je oštetio njihov brod i ozlijedio Hela dok su se vraćali prema Galactici, tako da su bili prisiljeni aterirati na Capricu.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

William Adama je dijete iz braka Josepha i Evelyn, rođen je na Caprici. Majka mu je bila računovođa, a otac je bio odvjetnik specijaliziran za društvene slobode. Razveli su se dok je on bio u svojim pubertetskim godinama. Za vrijeme Prvog cylonskog rata je služio u Kolonijalnoj vojsci kao pilot. Navodno je dobio borbeni naziv "Husker" zbog svojeg hrapavog glasa.
Članak je pročitan 9 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Doktor Amorak je bio suradnik Gaiusa Baltara pri kolonijalnom Ministarstvu obrane. On je navodno preživio napad Cylona na Dvanaest Kolonija, bježeći na brodu Olympic Carrier.
Članak je pročitan 11 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Richard Adar je bio posljednji predsjednik Dvanaest Kolonija prije cylonskog napada te je u tom napadu ubijen skupa s ostalih četrdeset i dvoje članova njegova kabineta. Naslijedila ga je ministrica prosvjete Laura Roslin, tek 43. dužnosnica po nasljednom redu, koja je odmah nakon napada prisegnula na Colonial One.
Članak je pročitan 13 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)