startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Glumci
 
Edward James Olmos
Mary McDonnell
Katee Sackhoff
Jamie Bamber
James Callis
Tricia Helfer
Grace Park
    William Adama
Laura Roslin
Kara Thrace (Starbuck)
Lee Adama (Apollo)
dr. Gaius Baltar
Broj Šest
Sharon Valerii (Boomer)

Miniserija
 
Cylone je stvorio čovjek. Stvoreni su kako bi olakšali život na Dvanaest Kolonija. Onda je došao dan kada su Cyloni odlučili ubiti svoje gospodare. Nakon dugačkog i krvavog sukoba, proglašeno je primirje. Cyloni su otišli na neki drugi svijet kojeg su prozvali svojim. Izgrađena je svemirska stanica gdje bi se Cyloni i ljudi mogli sastajati i održavati diplomatske veze. Svake godine, Kolonisti šalju časnika. Cyloni ne šalju nikoga. Nitko nije ni vidio ni čuo Cylone u više od četrdeset godina.
 
 

Sezona 1
 
Nakon bijega iz neposredne opasnosti, izbjeglička flota predvođena Galacticom se suočava sa nedostatkom resursa. Dok Baltar radi na detektoru Cylona, Sharon Valerii pomalo počinje shvaćati da bi upravo ona mogla biti Cylonka, a Adama i Roslin razmišljaju da li treba floti objaviti saznanje da u floti ima Cylona koji izgledaju poput ljudi. Predsjednica shvaća da se njen rak uklapa u proročanstva o pronalasku Zemlje. Na okupiranoj Caprici, druga kopija Sharon Valerii želi uspostaviti intimniji odnos sa Helom.
 
 

Sezona 2
Pukovnik Tigh privremeno preuzima zapovjedništvo nad flotom i uvodi vojnu vlast. Predsjednica, zajedno sa trećinom flote, odlazi tražiti putokaz prema Zemlji. Kasnije, flota nailazi na još jednu preživjelu krstaricu - Pegasus. Nesuglasice između admiralice Cain i Adame prerastaju u otvoreni sukob. Valerii sa Caprice nosi Helovo dijete i veliko je pitanje hoće li mu se dopustiti da se rodi. Na predsjedničkim izborima, Baltar se kandidira kao protivnik Laure Roslin.
 
 

Resistance
Serija je od ukupno deset kratkih web-epizoda koje je Sci-Fi Channel emitirao putem svog službenog sitea u pauzi emitiranja Battlestar Galactice. Radnja webserije smještena je u razdoblje između kraja druge i početka treće sezone Galactice, a prati aktivnosti članova pokreta otpora na Novoj Caprici pod cylonskom okupacijom.
 
 

Sezona 3
Zapovjednici Galactice i Pegasusa planiraju oslobođenje Nove Caprice dok Tigh predvodi pokret otpora usprkos ogromnim ljudskim žrtvama.
 
 

Sezona 4
Sezona 4