startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 2. Six Of One (Šest od jednoga)
Povratak na indeks sezone | Verzija za ispis | Članak je pročitan 62 puta

Produkcijski broj: 404
Premijera: 11. travnja 2008.
Priča: Michael Angeli
Režija: Anthony Hemingway
Broj preživjelih: 39.676

Prethodna epizoda:
He That Believeth In Me

Sljedeća epizoda:
The Ties That Bind

Gostujući glumci:
Michael Hogan - Saul Tigh
Aaron Douglas - Galen Tyrol
Michael Trucco - Samuel Anders
Rekha Sharma - Tory Foster
Alessandro Juliani - Felix Gaeta
Jen Halley - Seelix
Tahmoh Penikett - Karl Agathon
Sebastian Spence - poručnik Allison
Kandyse McClure - Anastasia Dualla
Leah Cairns - Racetrack
Bodie Olmos - Hot Dog
Dean Stockwell - Broj Jedan (Cavil)
Callum Keith Rennie - Broj Dva (Leoben)
Rick Worthy - Broj Četiri (Simon)
Matthew Bennett - Broj Pet (Doral)
Tiffany Lyndall-Knight - hibrid
Eileen Pedde - narednica Mathias
Colin Corrigan - marinac Nowart

Starbuck se, prijeteći pištoljem, suočava sa predsjednicom Roslin. Ljutito joj govori da je ona njoj vjerovala oko svega što se događalo na Kobolu i podsjeća je da joj je odlučila vjerovati iako je ona samo doživjela viziju, a nije imala konkretnih dokaza o Ateninoj grobnici. Predaje joj pištolj i govori da je ubije ako misli da je Cylon. Predsjednica puca, ali promašuje, a u isti čas u prostoriju ulijeće vod marinaca predvođen Adamom i Tighom, te sputava Starbuck. Ona govori svima da joj osjećaj za Zemlju slabi sve više i više. Kako je marinci odvode, histerično vrišti da neće prestati pokušavati.

Na cylonskoj krstarici, Cavil (Broj Jedan), Conoy (Broj Dva), jedna Šestica i Osmica raspravljaju o "posljednjoj petorci", svađajući se oko riječi koje je brodski hibrid izrekao o njima. Broj Jedan kaže da su se njihovi lovci nekako razvili izvan svojig programskih ograničenja te da ih treba reprogramirati. Šest mu se suprotstavlja, tvrdeći da oni ne smiju učiniti tako nešto. Na Galactici, Tigh razgovara sa ostalim prikrivenim Cylonima, uvjeren da je Starbuck peti Cylon. Tyrol spominje događaj iz Hrama petorice, kad je Baltar tamo bio sa D'Annom. Tigh predlaže da Tory ode razgovarati sa Baltarom, pošto su žene njegova slabost. Ljutit, Adama dolazi u Starbuckinu ćeliju gdje mu ona govori da je postao Roslinino potrkalo i da je izgubio hrabrost. Admiral je bijesno baca na pod i odlazi.

Nakon pokušaja glasovanja o reprogramiranju Cylonskih lovaca, rezultat je izjednačen - 3:3. No, jedna od Osmica, Boomer, je glasovala za reprogramiranje, u suprotnosti sa svojim ostalim modelima. Šest se jako protivi reprogramiranju, tvrdeći da nemaju pravo igrati se boga, no stvar je gotova. U pilotskoj sobi, Lee Adama ima oproštajnu zabavu, odlazi iz pilotske službe, gdje nazdravlja svim pilotima, članovima posade, ali i odsutnoj Starbuck. U menzi, Baltar prilazi Tory Foster koja mu govori da je čula za čudo koje je učinio, ozdravivši dječaka, te da je primijetila da je on u središtu svih čuda. Istovremeno se, umjesto Šest, pojavljuje "virtualni" Baltar kojeg samo on vidi. Tory odlazi, a Baltari se dogovaraju da će se posvetiti njoj.

Nakon Leejeve zabave, Adama se vraća u svoju kabinu, gdje govori Roslin da postoji mogućnost da je Starbuck u pravu. Ona mu odgovara da će uskoro umrijeti, da se i njoj desilo nekoliko čuda, ali da ne namjerava povjerovati Kari. Govori mu i da se ne želi suočiti sa istinom da Lee odlazi iz vojne službe, da će ona uskoro umrijeti, te da ne želi suočiti sa činjenicom da se i Starbuck udaljila. Adama joj odgovara da je možda nju strah da nije "umirući vođa", kako piše u proročanstvima. Lee dolazi u Karinu ćeliju i govori joj kako misli da je to njegova sudbina, da bude odvjetnikom. Nakon što izmijene poljupce, govori joj da joj vjeruje. Nakon toga, Lee dolazi u hangar, gdje ga čeka posada Galactice i salutira mu. Oprašta se sa svima, posebno sa Duallom i ocem. Na cylonskoj krstarici, Šest inzistira Cavilu da se prestane lobotomizirati lovce, no on to odbija. Ona dovodi dva centuriona, na što se Cavil buni da oni nemaju pravo glasa, no Šest mu odgovara da nisu tu kako bi glasovali.

Baltar i Tory vode ljubav, a ona plače, za što on kaže da je dobra stvar, jer Cyloni nemaju osjećaje. Kaže i da je počeo shvaćati da postoji jedan istinski bog. Šest pokazuje Cavilu da je maknula uređaje koji ograničavaju više moždane funkcije iz centuriona. Centurioni ubijaju sve prisutne Cavile, Dorale i Simone. Kolonijalna flota izvodi još jedan nadsvjetlosni skok, zbog čega Starbuck u ćeliji počne plakati i vikati da se vrate. Helo kasnije dolazi po nju sa odredom marinaca i odvodi je u hangar gdje je čeka Adama koji joj govori da ne može riskirati da je ona u pravu pa joj daje posadu i brod Dimitrius da ode pronaći put ka Zemlji.

Autor :
Ranko Čop


 

"Nije dovoljno preživjeti. Treba biti dostojan preživljavanja." - William Adama
 

 

 

 


2 trenutno online
120,379 posjeta
3 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.