startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Razor: Mini-epizoda broj 1
Donosimo vam video sa YouTubea
Kao što smo prije najavljivali, od ovog tjedna su se počele emitirati web-epizode, službenog naziva Razor flashbacks. Sudeći po prvoj od sveukupno sedam kratkih epizoda, sve se odvijaju u prošlosti, i to za vrijeme prvog cylonskog rata. U ovoj epizodi vidimo mladog Williama Adamu i Jaycie McGavin u trenucima "opuštanja".

Kako se ove epizode na službenim stranicama SciFi Channela ne mogu pogledati ako se nalazite izvan SAD-a i Kanade, donosimo vam video sa YouTubea.


Datum : 08 Oct 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Jubilarni 10. Rikon
Riječka konvencija ljubitelja znanstvene fantastike ovaj vikend otvara vrata
Ovaj vikend, od 5. do 7. listopada će se u prostorijama riječkog Filozofskog fakulteta održati jubilarna deseta riječka konvencija znanstvene fantastike, Rikon. Slijedi priopćenje organizatora za javnost:

Zahvaljujući potpori dekana filozofskog fakulteta, dr.sc Elvija Baccarinija, «RIKON 2007.» održavati će se u prostoru (gornje zgrade) Filozofskog fakulteta u Rijeci, od 5.- 7. 10. 2007. na adresi Omladinska 14. S obzirom na iskustva prethodnih godina, i ove očekujemo tristotinjak posjetitelja.

Manifestacijom «RIKON» što se ove godine održava po 10. put, objedinjuju se kulturni, zabavni i znanstveni sadržaji te potiče mlade na konstruktivno druženje. Sadržajem konvencija promiče ljubav prema literarnoj, filmskoj, glazbenoj i likovnoj umjetnosti te na atraktivan i publici pristupačan način predstavlja znanost i znanstvena dostignuća. Prezentiraju ih stručnjaci ali i amateri - entuzijasti.

Na riječkoj konvenciji znanstvene fantastike mladi dobivaju priliku prisustvovati zanimljivim znanstvenim predavanjima, prezentacijama knjiga i časopisa, projekcijama igranih, crtanih i dokumentarnih filmova, sudjelovati u turnirima raznovrsnih društvenih igara ili jednostavno u druženju s istomišljenicima a tu su i neizostavni kvizovi za sve posjetitelje...


Satnicu konvencije možete skinuti ovdje (datoteka je u formatu .xls).

Izvor: Udruga 3. Zmaj - Rikon
Datum : 03 Oct 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Objavljen Svemir.org
Site posvećen astronomiji i istraživanju svemira
Nakon što je prije dvije godine u okviru Star Trek Centra zaživjela ideja o izgradnji dijela posvećenog istraživanju svemira, s posebnim naglaskom na svemirske misije kroz proteklih pola stoljeća, došlo se na ideju oformiti samostalni site navedene tematike. Tako se rodila ideja iz koje je nastao Svemir.org, a čiju premijeru danas možete vidjeti. Ovdje posebice moramo istaknuti doprinos urednika navedenog sitea, Marka Lubara, bez kojega bi ovaj projekt bilo jako teško ostvariti.

Site trenutno broji 168 članaka, a kao posebnu poslasticu valja navesti u potpunosti obrađene sve američke i sovjetske misije iz doba svemirske utrke. Neke od kategorija još uvijek nisu dovršene pa vas pozivamo da se pridružite u izgradnji stranice.
Datum : 02 Oct 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Moore o Razoru i četvrtoj sezoni [SPOILERI]
Bliži se kraj, no kako će izgledati?
Izvršni producent Ronald D. Moore za E! Online je pružio nekoliko detalja o dvosatnom specijalu Razoru, kao i nadolazećoj posljednoj sezoni serije.

Razor, koji će se emitirati 24. studenog, priča je o Kendri Shaw, a koju utjelovljuje Stephanie Jacobsen. "Započinje se flashbackovima na vrijeme prije napada na Kolonije, do načina na koji je stigla na Pegasus, što im se dogodilo, i koja je njihova priča prije susreta sa Galacticom", objašnjava Moore.

Scenaristi specijala posebno su zadovoljni povratkom admiralice Cain. Fanovi će također vidjeti kako je Gina, jedna od cylonskih modela Broj 6, od sistemskog analitičara završila kao mučena zatočenica na Pegasusu, a koja je u konačnici odgovorna za ubojstvo admiralice. Mlađi William Adama, kojeg ovaj put neće utjeloviti Edward James Olmos, bit će viđen u borbi protiv Cylona, upravljajući lovcem.

Što se tiče četvrte sezone BSG-a, Moore navodi: "Radi se o povratku na Zemlju, i o tome što Zemlja predstavlja, što je i gdje se nalazi." Gostujuće zvijezde uključuju povratak Lucy Lawless kao D'Anne Biers te Nanu Visitor (ST: DS9) kao pacijenticu koja se podvrgava liječenju raka zajedno sa predsjednicom Roslin.

Naravno, očekuje se i otkrivanje posljednjeg cylonskog modela, a glumac koji će portretirati taj lik već je upoznat sa time. "Otkrivenje" još nije snimljeno.
Datum : 25 Sep 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Caprica ipak ima šanse
Vodstvo SciFi Channela shvatilo da će u suprotnome izgubiti Moorea
Iako su prošle vijesti o prequelu naše Galactice, serije po imenu Caprica, govorili da neće biti ništa od toga, kolumnist TV Weeka James Hibbert je rekao da čelnici SciFi Channela ipak nisu sasvim otpisali seriju te da razmatraju snimiti pilot-film. Film bi, baš kao i pilot BSG-a, bio sam za sebe te bi se, u slučaju da ga SciFi ne produži u seriju, svejedno mogao izdati na DVD-u.

Razlog zbog kojeg se Capricu ovako naglo vraća u život jest činjenica da će SciFi izgubiti Ronalda Moorea nakon što BSG završi - on će otići na NBC i početi raditi na filmovima, te će teško više naći vremena za projekte na SciFiju. Zato se uprava nada da će Capricom barem na još neko vrijeme zadržati Moorea u blizini.

Podsjećamo vas da bi se radnja serije trebala odvijati 40 godina prije egzodusa Dvanaest Kolonija, bila bi fokusirana pretežno na obitelj Adama, točnije na Josepha Adamu te na razvoj Cylona.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 19 Sep 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Battlestar Galactica 1980 na DVD-u
Ako vam je dosadno, evo zanimacije
Site TVShowsOnDVD.com objavio je kako će izgledati omot nadolazećeg DVD izdanja Battlestar Galactice 1980, a koje bi se u prodaji trebalo naći 26. prosinca. Prema navodima sa sitea izdanje će se sastojati od ukupno dva DVD-a na kojima će se naći deset snimljenih epizod spin-offa originalne Galactice. DVD izdanje ponuditi će 4:3 video format i izvorni mono zvuk, kao i titlove na engleskom jeziku, a koštati će 29.98 USD.

Universal je u povodu izdavanja DVD-a objavio sljedeće priopćenje:

Galactica 1980 po prvi će se put naći na DVD-u! Sa ukupno deset uzbudljivih epizoda na dva diska, pogledajte što će se dogoditi nakon što izvorna posada Battlestar Galactice konačno pronađe Zemlju. I dok vrijeme istječe, a Cyloni se približavaju, zapovjednik Adama i posada Galactice moraju uložiti veće napore nego ikada prije kako bi pomogli Zemlji da stvori tehnologiju neophodnu za sukob. Uz akcijom ispunjene scene, tu su i slavni gostujući glumci poput Dirka Benedicta, Brion James, Dennisa Haysberta itd. Riječ je o epskoj avanturi bez premca, i jendostavno ju je potrebno imati u svakoj kolekciji Battlestar Galactice.

Mi pak napominjemo da radnja ove serije nema nikakve veze sa serijom kojoj je Galactica Centar posvećen te da nećete ništa propustiti ako je ne pogledate.

Autor vijesti: Miroslav Bartulović
Datum : 15 Sep 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti