startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Glasine o radnji Galactica TV filmova
Pustolovine mladog Williama Adame
Nedugo nakon što su iskrsnule informacije o snimanju Galactica TV filmova, pojavile su se i prve glasine o radnji navedenih. Kako navodi SciFi Pulse, filmovi će se baviti pustolovinama mladog Williama Adame. U navedenim filmovima neće nastupiti nijedan član glumačke postave Galactice, već će studio navodno angažirati grupu relativno nepoznatih dvadesetogodišnjih glumaca koji će utjeloviti glavne likove.

Filmovi će imati avanturistički duh, a prilikom snimanja biti će korišteni postojeći setovi. Osim toga, angažman nepoznatih glumaca dio je nastojanja za smanjenjem troškova snimanja koje bi uzrokovao angažman Jamesa Edwarda Olmosa i drugih članova trenutne glumačke postave. Navedene informacije zasada tretirajte kao glasine.

Izvor: SciFi Pulse
Datum : 19 Jun 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Još 12 epizoda Galactice?
I TV film
Kolumnistica Chicago Tribunea Maureen Ryan saznala je nekoliko zanimljivih informacija o drugom dijelu četvrte sezone Galactice, od kojih posebice valja izdvojiti onu kako bismo umjesto 10, u konačnici mogli dobiti dvanaest epizoda. Naime, Ron Moore je u razgovoru s Ryanovom otkrio kako će posljednja epizoda trajati tri sata, pa postoji mogućnost kako će ju Sci-Fi Channel razdvojiti na tri dijela.

Osim dvije dodatne epizode Galactice i pilot epizode Caprice, fanovi će uživati i u jednom TV filmu sličnom Razoru. Produkcija navedenog filma trebala bi uslijediti odmah po završetku snimanja pilota Caprice. Prema izvorima bliskim SyFy Portalu, Caprica se trenutno nalazi fazi pretprodukcije, a setovi Battlestar Galactice nisu srušeni.

Budući da Glen A. Larson posjeduje prava na filmsku ekranizaciju Galactice, film će najvjerojatnije biti prikazan izravno na Sci-Fi Channelu, a potom će uslijediti i DVD izdanje, otrpilike tjrdan dana nakon televizijske premijere. Podsjetimo, Ryan je prethodno izvjestila kako je u planu snimanje tri TV filma, no u ovom trenutku nije jasno hoće li preostala dva filma biti snimljena. Iako podaci o prihodima koji su ostvareni DVD distribucijom Razora nikada nisu javno objavljeni, iz neslužbenih izvora se može saznati kako su čelnici studija iznimno zadovoljni postignutim rezultatima, pa je savsim logično očekivati nove direct-to-DVD filmove.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 15 Jun 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Galactica se vraća početkom 2009. godine
Pola godine čekanja
Govoreći za TV Guide tijekom svečane premijere polusezonskog finala održanog u prošlu srijedu izvršni producent Ronald D. Moore otkrio je kako nema šanse da Sci-Fi Channel obavi postprodukciju preostalih epizoda 4. sezone do kraja godine. Navedena informacija je u suglasju s prethodnim glasinama kako Sci-Fi Channel želi napraviti dugačku polusezonsku pauzu. Navedenu je odluku učvrstio nedavni štrajk scenarista, koji je odgodio produkciju preostalih epizoda, koja je završila nedavno.

"Realistično promatrajući, nema šanse za raniju premijeru", rekao je Moore. Osim toga, na odluku o pomicanju premijere na što kasniji datum utjecali su i faktori kao što su premijere novih serija tijekom jeseni, bejzbolsko doigravanje i početak sezone američkog nogometa.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 15 Jun 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Olmos: Glumcima poznat posljednji Cylon
Old Man zna tko je zadnji "kožnjak"
Govoreći za britanski časopis SciFiNow, James Edward Olmos (William Adama) otkrio je kako je članovima glumačke postave već poznato ime posljednjeg cylonskog modela. Osim toga, izjavio je i kako će gledatelji biti šokirani sa finalom serije koje će biti prikazano tijekom iduće godine. "Nema sretan završetak. Završiti ćemo ostavši gotovo bez ičega", rekao je James.

I dok se čini kako likovi neće završiti baš najbolje, budućnost serije čini se iznimno svijetlom. Naime, serija je već osvojila naklonost kritičara, pa je realno za očekivati kako će u nadolazećim godinama postati kultnim uratkom. Za dvadeset godina ljudi će gledati ovaj izvrstan post-11.rujanski serijal", konstatirao je Olmos.

Vezano uz posljednjeg Cylona, Aaron Douglas (Galen Tyrol) izjavio je za isti časopis kako većina nagađanja koja kola diljem Interneta nije ni približno točna.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 30 May 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Trailer BSG: The Second Coming
Nikad ostvaren projekt Richarda Hatcha
Nedavno je na YouTubeu objavljen trailer nikada producirane serije Battlestar Galactica: The Second Coming, a koju je osmislio Richard Hatch (BSG TOS: Apollo, BSG RDM: Tom Zarek). Naime, Hatch je odlučio snimiti pilot film koji bi krenuo odande gdje je stala originalna Battlestar Galactica, dok se spin-off seriju Battlestar Galacticu 1980 trebalo u potpunosti ignorirati. Naime, time se željelo uvjeriti čelnike Universala da obnove serijal.

Hatch je uspio uvjeriti niz glumaca iz Originalne serije da nastupe u pilot filmu, poput Johna Colicosa (Baltar) i Terrya Cartera (Tigh). U filmu je nastupio i Hatch, ponovno u ulozi Apolla, sada zapovjednika flote. Snimanje filma započelo je u ljeto 1998. godine i trajalo je sve do kraja 1999. godine.

Sam film, u trajanju od 30 minuta, nkad nije javno prikazan. Na temelju materijala iz filma, i uz upotrebu računalne animacije, stvoren je trailer u trjanju od oko četiri minute koji je potom prikazan na nizu konvencija. Kao što je poznato, Hatch nikada nije uspio uvjeriti Universal da prihvate njegov projekt. Budući da je produkciju filma financirao uglavnom iz vlastitog džepa, ubrzo je upao u dugove pa mu je banka zaplijenila kuću na temelju koje je uzeo hipotekarni kredit.

Unatoč tome što je kasnije postao dio glumačke postave nove Battlestar Galactice, Hatch je i dalje nastavio gurati svoj projekt, zalažuči se za oživljavanje Originalne serije. Između ostalog, napisao je i nekoliko romana temeljenih na The Second Coming projektu.

Trailer koji je objavljen na YouTubeu veoma je loše kvalitete, a što nije čudno budući da je iznimno teško doći do navedenog materijala. U tom smislu, valja napomenuti kako trenutno nema nikakvih planova za objavljivanje filma na DVD-u. Trailer možete vidjeti ispod.


Datum : 22 May 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Još glumaca potvrđeno za Capricu
Dodatno: Hoće li Stoltz stići glumiti u seriji?
Nedavno je britanska glumica Polly Walker odabrana za ulogu sestre Clarice, ravnateljice religijske škole koja usput vodi podzemni monoteistički kult. Šesnaestogodišnji Avan Jogia će pak preuzeti ulogu Bena Starka, holografskog avatara dječaka koji je pod utjecajem doktrine sestre Clarice odlučio (i uspio) izvršiti samoubilački bombaški napad.

Što se Erica Stoltza tiče, postoji potencijalni problem u njegovom angažmanu ukoliko Caprica bude produžena na jednu ili više sezona - naime, dobio je ulogu u pilot-filmu Blank Slate koji bi mogao prerasti u seriju na kabelskoj televiziji TNT. U tom slučaju, morat će balansirati vrijeme za dvije glavne uloge u navedenim serijama, što bi mogao biti problem.

Naravno, nije sigurno hoće li bilo koji od ova dva pilota prerasti u seriju.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 20 May 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti