startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Adar, Richard
Verzija za ispis | Članak je pročitan 26 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Richard Adar je bio posljednji predsjednik Dvanaest Kolonija prije cylonskog napada te je u tom napadu ubijen skupa s ostalih četrdeset i dvoje članova njegova kabineta [Miniserija].

Naslijedila ga je ministrica prosvjete Laura Roslin, tek 43. dužnosnica po nasljednom redu, koja je odmah nakon napada prisegnula na Colonial One [Miniserija].

Prije napada Cylona Adar je imao neke političke trzavice vezane uz vojna djelovanja, koje je kasnije požalio. Žaljenje se prikazalo na način da je zapisao imena svih žrtava tog djela, te takav popis ostavio na svom stolu kao podsjetnik na grešku koju je učinio [Water].

Među ostalim je ponudio i potpuno pomilovanje Tomu Zareku u zamjenu za priznanje da je njegov čin bio teroristički i pogrešan. Ponudu je Zarek glatko odbio i proveo dvadeset godina u zatvoru [Bastille Day].

Predsjednik Adar je bio i prijatelj Gaiusa Baltara [Miniserija]. Zapovjednik Adama ga je jednom prilikom nazvao "kretenom" [Home, drugi dio].

U posljednjim danima prije cylonskog napada je bio u romantičnoj vezi sa Laurom Roslin, tadašnjom ministricom obrazovanja. Bio je prilično ratoboran, namjeravao je učiteljski štrajk riješiti vojnom akcijom. Nakon što mu je rekla da je mirnim načinom riješila štrajk, Adar je ministrici Roslin rekao da će je otpustiti. No, tek nakon što se vrati sa službenog posjeta umirovljenju borbene krstarice Galactica [Epiphanies].

Autor :


 

Kara Thrace: "Hoću tabletu. Odmah. Molim vas."
Doktor Cottle: "Žao mi je, ali odvikavamo te od čarobnih tableta, počevši od danas. Uostalom, trebam ih za sebe." (Six Degrees of Separation)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.