startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Amorak
Verzija za ispis | Članak je pročitan 32 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Doktor Amorak je bio suradnik Gaiusa Baltara pri kolonijalnom Ministarstvu obrane. On je navodno preživio napad Cylona na Dvanaest Kolonija, bježeći na brodu Olympic Carrier.

Amorak je zanimljiv po tome što je navodno posjedovao informacije koje bi razotkrile izdajnika čovječanstva, Gaiusa Baltara. Poslao je zahtjev brodu predsjednice, Colonial One, s kojom se tamo trebao naći i podjeliti tajne informacije. No, nastale su komplikacije. Prije nego što je nesuđeni sastanak održan, Olympic Carrier nije uspio realizirati nadsvjetlosni skok s ostatkom flote. Nakon tri sata, pridružio se ostatku flote. Shavativši spletku, predsjednica Roslin je naredila uništenje broda, a satnik Lee Adama je predvodio flotu lovaca [33].

Nešto kasnije, tjelesna verzija Broj Šest se pojavila na Galactici, predstavljajući se kao Shelly Godfrey. Tvrdila je da je pomoćnica preminulog doktora Amoraka i donijela navodne dokaze protiv Gaiusa Baltara koje joj je Amorak povjerio. Dokazi su se uskoro pokazali nevjerodostojnima, a ona je zapravo inscenirala čitavu situaciju kako bi dobro preplašila Baltara i učvrstila njegov ugled kod Adame i Roslin. Upravo zbog toga je upitno da li je doktor Amorak uopće bio na Carrieru ili je njegovo ime upotrebljeno tek za uspješno izvršenje još jedne od cylonskih spletki [Six Degrees of Separation].

Autor :


 

Laura Roslin: "Ako ste vi Cylon, voljela bih to znati."
Adama: "Ako sam ja Cylon, nema vam spasa." (Tigh Me Up, Tigh Me Down)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.