startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Doral, Aaron (Broj Pet)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 37 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Matthew Bennett

Cylonski model Broj Pet poznat je ljudima kao Aaron Doral. Prvi put vidjeli smo ga na borbenoj krstarici Galactica, gdje je vršio ulogu glasnogovornika. Za vrijeme cylonskog napada na kolonije, pomagao je ljudima u evakuaciji. Ipak, Doral je bio cylonski agent, te je njegov cilj bio stvaranje razdora i sumnje u redove kolonista za vrijeme kritičnih trenutaka nakon napada. Doral je koristio svoj izgled "normalnog" čovjeka da se uvuče tamo gdje je to inače špijunima teško postići. Sam model je jedan od najmilitantnijih od svih dvanaest, jedino se Broj Tri može s njim mjeriti, kada je u pitanju ubijanje ljudi, Doral se uopće ne libi poduzeti akcije koje će dovesti do velikog broja mrtvih.

Jedna kopija Broja Pet vodila je program umirovljenja Galactice i njezinog preuređenja u muzej pod upravom civilne vlasti. Doral je uslužan i dobar voditelj i u svom poslu nikome ne smeta. Nakon što je Laura Roslin preuzela vlast nad preživjelim kolonijalistima kao jedini preživjeli viši vladin službenik, Doral se suprostavio njezinom postavljanju na tu poziciju i pokušao je nagovoriti satnika Leeja Adamu da ne podrži njezinu vlast.

Nakon što je Baltar došao na Galacticu, pronašao je u Doralu žrtveno janje kako bi uklonio ikakvu sumnju da je on kriv za napad na Kolonije. Zatvoren u zatvor Doral je tvrdio da je nevin, recitirajući svoju povijest: kako je rođen u Oasisu, blizu Caprica Cityja, da je odrastao u južnom djelu tog grada prije odlaska na Geminon, gdje je studirao odnose s javnošću na Sveučilištu Kobola.

Ipak, nakon što su ga ostavili na sidrištu Rangar, počeo je pokazivati iste simptome kao i cylonski agent Leoben Conoy, te time potvrdio da je Baltar pogodio "pravog" čovjeka. Za razliku od ostalih cylonskih agenata spavača, Doral je bio svjestan tko je [Miniserija].

Druga kopija Dorala koja se pojavila na Galactici bio je samoubojica koji je upotrijebio ukradeni eksploziv da raznese hodnik, nakon što ga je prepoznao William Adama. Starbuck je iznijela ideju da je prava meta Dorala bio Baltar, ali bilo je vrlo malo dokaza koji bi to poduprijeli. Narednica Hadrian provela je istragu s punim ovlastima kako bi otkrila kako je Doral mogao ukrasti eksploziv iz skladišta. Otkrilo se da dio eksploziva nestaje iz ormara za oružje blizu slijetne palube, a to što je skladište i Baltarov laboratorij na istoj palubi, čista je slučajnost, jer se došlo do dokaza da je Doral kružio hodnicima Galactice kako bi naišao na vrijednu metu, tipa visoko rangiranog časnika ili osjetljivog mjesta na brodu [Litmus].

Na Caprici je Broj Pet bio cylonski nadzornik koji je radio zajedno na Brojem Šest, kako bi osigurao sve uvjete za pokus sa Karlom Agathom i Sharon Valerii [Bastille Day, Litmus, Flesh and Bone, Tigh Me Up, Tigh Me Down].

Za vrijeme okupacije Nove Caprice, dvije kopije ovog modela su sudjelovale u vladanju nad Kolonistima [Lay Down Your Burdens, Occupation].

Autor : Darko Kučko


 

Adama: "Pukovnik Tigh i bojnik Adama razrađuju plan i treba mi netko tko razmišlja 'izvan kutije'."
Starbuck: "Ja živim 'izvan kutije'." (The Hand of God)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.