startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Tigh, Ellen
Verzija za ispis | Članak je pročitan 35 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Kate Vernon
Bračno stanje: udana za Saula Tigha

Za vrijeme napada Cylona, Ellen Tigh nalazila se na Piconu, na putu kući od sastanka svoga muža. Tvrdila je da ju je neznani junak pronašao onesviještenu u zračnoj luci i odnio na zadnji brod koji je napuštao koloniju, Rising Star, gdje je bila u nesvijesti tri tjedna prije nego što ju je pronašao Adama.

Nakon ponovnog susreta sa mužem, Ellen je htjela novi početak u njihovoj vezi, no ne prije nego se Saul složi s tim. Ipak, Ellen je počela zavoditi muškarce po floti, te je prvi na popisu bio Lee Adama, ali bez velikog uspjeha. Uspješnija je bila s Baltarom, čime je živcirala muža.

Ne samo da je njezino spašavanje pobudilo sumnju, nego se nitko na Rising Staru nije mogao sjetiti da ju je liječio kroz dulje razdoblje. Njezino zanimanje za Adamino vođenje flote, kao i za njegov plan pronalaska Zemlje, izazvalo je Adamu da od Baltara zatraži provjeru njezine krvi kako bi utvrdio da li je ona Cylonka ili nije – test je pokazao da nije [Tigh Me Up, Tigh Me Down].

Tokom idućih mjeseci, Ellenin utjecaj na Saula se vratio na staro - sa nekoliko vješto odabranih riječi mogla je manipulirati njime kako je htjela. Najbolji primjer toga je incident sa Gideonom - upravo ona je izazvala pukovnika Tigha (koji je u tom času zapovijedao vojskom) da pokaže svoju snagu civilima koji su odbijali opskrbiti Galacticu. Na njezin nagovor je poslao odred marinaca predvođen neiskusnim pilotom da silom uzmu namirnice, što je završilo sa desetak ozlijeđenih i četvero mrtvih civila [Resistance].

Usprkos silnom utjecaju nad svojim mužem, trebalo joj je godinu dana (u doba odsutnosti Cylona) da ga nagovori da se sa Galactice presele na Novu Capricu [Lay Down Your Burdens, drugi dio]. No, upravo na taj dan su se Cyloni odlučili pojaviti i okupirati planet. Tijekom četiri mjeseca okupacije, njezin muž je neko vrijeme proveo u zatvoru, a ona ga je odlučila osloboditi u zamjenu za seks sa jednim od Cylona, Cavillom [Occupation]. No, upitno je da li je upravo ona zaslužna za njegovo oslobađanje - vjerojatnije je da su Cyloni odlučili pustiti ga kako bi ih odveo do pokreta otpora kojeg je predvodio. Da ironija bude veća, iskoristili su baš Ellen Tigh, ucijenivši je smrću njezinog muža [Exodus, prvi dio]. No, Samuel Anders (također jedan od vođa pokreta otpora) je to saznao, pronašavši kod jednog Cavilla kartu koju je dan prije Tigh dao njoj da spali. Tighu nije preostalo ništa drugo nego da, naravno, teška srca stavi otrov u ženin čaj [Exodus, drugi dio].

Autor : Darko Kučko i Ranko Čop


 

"Glupa stvar nije mogla doći sa priručnikom?! Ne, to bi bilo previše logično!" - Kara Thrace, otvarajući Ateninu grobnicu
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.