startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Cavil
Verzija za ispis | Članak je pročitan 37 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Dean Stockwell

Cavil je cylonski agent koji se prije razotkrivanja predstavljao kao svećenik. Broj njegovog modela je nepoznat.

Kopija sa Galactice
Na Galactici se po prvi puta pojavio kada je Tyrol došao razgovarati s njim nakon što je napao i pretukao Cally, strahujući da je Cylon. Cavil je identificirao njegov strah od toga, ali ga je uspio odgovoriti od tih pomisli i objasnio mu da ga Cally voli te da će mu sigurno oprostiti.

Cavil je prilično ekscentrična osoba, jer se kao svećenik protivi stalnoj molitivi iako je Tyrolu potvrdio da se moli dulje nego što udiše zrak. Ipak, bez obzira na svoj cinizam molio se zajedno sa predsjednicom Roslin u ime njezinog reizbora [Lay Down Your Burdens, prvi dio].

Kopija na okupiranoj Caprici
Druga kopija se pojavila među članovima pokreta otpora koje je spasila ekipa sa Galactice predvođena Karom Thrace. Došao je među njih i rekao im da su Cyloni napustili Dvanaest Kolonija te da se više neće vratiti. Naravno, nitko nije znao da je on Cylon sve dok ga Tyrol nije vidio u hangaru kako izlazi iz jednog raptora. Marinci su ga trenutačno uhitili i bacili ga u zatvor. Roslin je naredila da se izbace u svemir [Lay Down Your Burdens, drugi dio].

Kopija sa Nove Caprice
Najmanje dvije kopije Cavila su se nalazile na Novoj Caprici za vrijeme okupacije. Imali su ovlast nad ljudskim zatvorenicima jer je Ellen Tigh pružajući seksualne usluge Cavilu uspjela osloboditi svoga muža iz zatvora. Drugi Cavil, vjerojatno veza između Cylona i kolaboratorske policije, dao je Jammeru listu osoba koje trebaju uhititi i odvesti na masovno pogubljenje [Occupation]. Teško je ranjen za vrijeme napada pokreta otpora te je tako ostavljen da umre u mukama. Nakon nekoliko sati muke uspio si je prerazati žile na rukama [Exodus, drugi dio]. Oba ova Cavila su uspješno pobjegli sa Nove Caprice [Torn].

Autor : Darko Kučko


 

Narednica Hadrian: "Zašto ste dopustili da se veza između Tyrola i Valerii nastavi, iako je bila protiv propisa?"
Adama: "Romantik sam u duši." (Litmus)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.