startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 



Katraine, Louanne
Verzija za ispis | Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Luciana Carro
Dob: kasne dvadesete
Borbeni naziv: Kat
Dužnost: lovački pilot, BK Galactica
Čin: poručnik

Katraine je odabrana u program izobrazbe novih pilota lovaca nakon što je u nesreći na Galactici poginulo trinaest iskusnih pilota [Act of Contrition]. U prvom danu obuke ni jedan novak nije zadovoljio zahtjeve voditeljice Starbuck svojim performansama letenja, pogotovo Katraine koja nije uspjela izvesti borbeno slijetanje. Nakon toga Starbuck je svih njih izbacila iz programa, no na pritisak Williama Adame ponovno su vraćeni na obuku.

Louanne je izabrana da leti zajedno sa Leejem Adamom u napadu na cylonski rudnik tilija. Njeni kolege i dobri prijatelji, Perry i Stepchild, poginuli su u toj akciji dok su ona i Hot Dog proglašeni junacima nakon povratka na Galacticu [The Hand of God].

Nakon što je Lee Adama pobjegao sa predsjednicom Roslin, njegova zamjena, satnik George Birch, umalo je ubio Louanne prilikom vježbe gađanja, kada je naredio da napadne asteroid, na kojeg je već pucao Hot Dog. Zahvaljujući svojim izvanrednim refleksima izbjegla je sudar sa ostacima asteroida [Home, prvi dio].

Kat je kasnije unaprijeđena u čin poručnika, ali zbog stalne opasnosti, dugih i napornih zadataka i nemogućnosti zamjene, postala je ovisna o stimulacijskim tabletama. Pod njihovim utjecajem izderala se na šefa Tylora radi određenih mehaničkih pogrešaka koje su izvan njegove kontrole, a kasnije razbila lovca prilikom slijetanja [Final Cut, Flight of the Phoenix]. Nakon toga povučena je iz službe, ali je i vraćena na vrijeme kako bi pomogla Apollu u prvom susretu sa Pegasusom koji se vratio iz "mrtvih".

Kako je admiralica Cain prebacila Apolla i Starbuck na Pegasus, Kat je promovirana u zapovjednicu lovačke grupe Galactice. Za vrijeme sukoba između Pegasusa i Galactice uspješno je vodila svoje pilote u opasnoj igri manevriranja lovcima, u kojoj se drugu stranu prisiljava da otvori vrata [Resurrection Ship, prvi dio].

Katraine je postajala sve više razočarana i uznemirena Starbuckinim ponašanjem, koja se opijala i time narušavala svoj integritet među pilotima novacima. Ljutita zbog Starbuckinog stalnog ispijanja iz čaše "Top Gun" i stalnog lovljenja cylonskog raidera Ožiljka, Kat se s njom okladila da tko god prije ubije Scara, pit će iz čaše "Top Gun".

Nakon što je Starbuck zbog mamurluka umjesto sebe na letnu listu postavila Jo-Joa, koji je poginuo zajedno sa svojim suborcem, Katraine se s njom potukla. Njihovu tučnjavu prekinuo je satnik Adama koji im je naredio da zajedno odu u patrolu u blizini mjesta vađenja rudače neophodne za flotu. Za vrijeme patrole naišle su na Ožiljka, ali Starbuckin lovac teško je oštećen u postavljenoj zasjedi. Ipak, Starbuck je progutala svoj ponos i pomogla je Kat da ga uništi. U rekreacijskoj sobi, Kat se zahvalila Starbuck na pomoći, a nakon toga Starbuck joj je ulila šampanjac u čašu "Top Gun" uz riječi "Zaslužila si" [Scar].

Za vrijeme izbivanja Cylona, Starbuck je otišla živjeti na Novu Capricu, čime je Kat postala zapovjednica lovačkih grupa Pegasusa i Galactice. Upravo je ona vodila vojne vježbe prije akcije spašavanja stanovništva okupirane Nove Caprice [Occupation]. Nakon uspješnog oslobađanja većine stanovništva, zbog uništenja Pegasusa je svo vojno osoblje prešlo na Galacticu, zbog čega je Lee Adama preuzeo njezinu dužnost, no ona je svejedno ostala najbolji pilot u floti [Collaborators].

Autor : Darko Kučko


 

"Sve ovo se dogodilo prije i sve ovo dogodit će se opet." - Broj Šest (The Hand of God)




 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti















No posts found in selected forum category.