startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Edmondson, Margaret
Verzija za ispis | Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Leah Cairns
Dob: rane tridesete
Borbeni naziv: Racetrack
Dužnost: pilot raptora, BK Galactica
Čin: poručnik

Margaret 'Racetrack' Edmondson sudjelovala je u napadu na cylonsku baznu krstaricu u orbiti Kobola zajedno sa Boomer, te je pri povratku na Galacticu svjedočila pokušaju Sharoninog ubojstva Adame [Kobol's Last Gleaming, drugi dio]. Ubrzo nakon toga obavijestila je Tigha da se Boomer vratila u raptor bez kacige te je vjerojatno Cylonima izdala poziciju Galactice [Scattered].

Racetrack je pilotirala raptorom u misiji spašavanja Baltara, Tyrola i ostatka ekipe srušenog raptora pod vodstvom Leeja Adame na Kobol. Misija je završila uspješno [Fragged]. Nakon te misije, Racetrack je vodila opskrbne letove između Galactice i flote. I bez obzira što je prošlo dosta vremena od cylonskog napada, nastavila je paliti svijeće za svoje pale suborce. Bila je uvjerena da će umrijeti na zadatku ali zaklela se da će prije svoje smrti ubiti što više Cylona.

Svi su zadirkivali Heloa zbog veze sa Sharon Valerii, a nakon što je uvrijedila i Karu u vezi toga, Starbuck joj je nabila lice na stol za kartanje. Ipak, kad je Helo predložio da se na Blackbird stave karbonske komponente koje će tu letjelicu učiniti nevidljivom za dradis, Racetrack mu se ispričala [Flight of the Phoenix].

Racetrack je letjela raptorom u misiji spašavanja preživjelih na Caprici u kojoj je sudjelovalo dvadeset raptora, ali na pravom skoku je skočila na krive koordinate te je završila u plinovitom oblaku. Starbuck je odlučila da ostatak grupe nastavi bez nje prema Caprici. Pripremajući povratak na Galacticu, otkrila je na senzorima gravitacijske poremećaje, a kada su izašli iz oblaka, naišli su na planet pogodan za naseljavanje [Lay Down Your Burdens, prvi dio]. Na temelju odluke novog predsjednika Baltara, flota je kolonizirala planet te se većina civila i vojnog ljudstva povukla na Novu Capricu [Lay Down Your Burdens, prvi dio].

Ona se njima nije pridružila, u godini cylonske odsutnosti je vrijeme provela na Galactici, tako da je bila spremna za misiju spašavanja stanovništva okupirane Nove Caprice [Exodus, drugi dio] u kojoj je pilotirala jednim od raptora koji su ispalili dronove-varke kako bi odvukli cylonske bazne krstarice od planeta. Desetak dana kasnije, sudjelovala je u misiji odlaska na zaraženu cylonsku krstaricu [[i]A Measure of Salvation].

Autor : Darko Kučko


 

"Što si očekivao, genijalče? Dao si pilotu da kontrolira nerede." Dr. Cottle odgovara Tighu nakon Gideona
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.