startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Gaeta, Felix
Verzija za ispis | Članak je pročitan 34 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Alessandro Juliani
Dob: srednje tridesete
Dužnost: taktički časnik, BK Galactica
Čin: poručnik

Poručnik Felix Gaeta je mladi časnik na borbenoj krstarici Galactica. Prije pada Kolonija, na njoj je služio tri godine. Kao osoba pazi na detalje i visoku učinkovitost u poslu, što je u kombinaciji sa njegovom stručnošću navelo zapovjednika Adamu da mu da odgovoran posao na mostu kao taktičkog časnika bez obzira na mladost. Osim što vrši tu dužnost, on isto upravlja nadsvjetlosnim pogonom, uključujući izračune za skok, a kako je dobar poznavatelj računalne tehnologije, brine se o raznim računalnim sustavima na brodu.

Zahvaljući studiju biogenetike, Adama ga je postavio za Baltarovog pomoćnika u razvoju cylonskog detektora zbog spoznaje da u floti ima nekoliko cylonskih agenata. Bilo mu je jako drago jer je pratio Baltarov rad i cijenio ga [Water]. Iako ga je Baltar želio držati što dalje od svojeg laboratorija, upravo je Gaetu došao moliti za pomoć kad je kopija Broj Šest zvana Shelley Godfrey došla na Galacticu i donijela dokaze o njegovoj upletenosti u napad na Dvanaest Kolonija. U posljednji tren je otkrio da se doista radi o krivotvorini te da Baltar nije kriv [Six Degrees of Separation].

Svoje znanje je pokazao kada je Galactica skočila na krive koordinate od ostatka flote u trenutku napada Cylona. Iako je nadsvjetlosno računalo kompeziralo promjene, zbog kaosa koji je nastao nakon ranjavanja Adame, Gaeta nije stigao poslati ostatku flote nove podatke za skok. Ipak je otkrio da može naći koordinate ako umreži četiri računala na brodu (što je Adama oduvijek zabranjivao), čime bi dobio podatke za za nekoliko minuta umjesto nekoliko sati. Znajući da će Cyloni pokušati sabotirati računala Gaeta je napravio pet vatrozidova kako bi dobio vrijeme za izračun koordinata. Uspješno ih je izračunao i Galactica je u zadnji čas skočila do ostatka flote [Scattered].

Za vrijeme predsjedničkih izbora, Gaeta je bio zadužen za nadzor nad brojanjem glasova na Galactici. Otkrio je pokušaj namještanja izbora od strane pukovnika Tigha nakon što je uočio da su glasački listići sa broda Zephyr krivotvoreni. To je odmah prijavio Adami koji nije imao izbora nego se ispričati Baltaru zbog greške i reći mu da je postao novim predsjednikom [Lay Down Your Burdens, drugi dio].

Nakon kolonizacije Nove Caprice, napustio je vojnu službu i postao Baltarovim glavnim savjetnikom. No, nakon nekog vremena je upoznao pravog Baltara i shvatio da to nije osoba kojoj se on divio [Exodus, drugi dio]. Tokom okupacije, upravo je on bio glavni doušnik koji je dostavljao podatke pokretu otpora [Occupation, Precipice], što Tyrol i Tigh nisu saznali sve do trenutka kad su trebali smaknuti Gaetu zbog surađivanja sa neprijateljem. Naime, ni on nije znao da su oni vodili pokret otpora, a sve je izašlo na vidjelo kad je opisao način na koji je komunicirao s njima, što je znao samo Tyrol [Collaborators].

Kako je u tih godinu i nekoliko mjeseci bio Baltarov najbliži (a možda i jedini) suradnik, imao je stalan pristup njegovim istraživanjima, pa je mogao pomoći Adami i Roslin u pronalaženju daljnjeg puta prema Zemlji [Torn].

Autor : Darko Kučko


 

"Ljudi ne poštuju život kao mi." Broj Tri, pripremajući se da ubije Andersa (Downloaded)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.