startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Anders, Samuel
Verzija za ispis | Članak je pročitan 26 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Samuel Anders je bivši profesionalni igrač piramide koji je nakon napada Cylona na Capricu organizirao tamošnji pokret otpora. U trenutku napada nalazio se sa svojom ekipom, Caprica Bucaneers, na visinskim pripremama na planinama u blizini Delfija. Zahvaljujući tom položaju, on i članovi njegove ekipe su bili zaštićeni od učinaka atomskih bombi [Resistance].

Nakon nekog vremena su počeli djelovati kao pokret otpora. Napadali su cylonska skladišta u potrazi za oružjem, municijom, antiradijacijskim lijekovima i ostalim potrepštinama kako bi ostali živi i nastavili se boriti protiv Cylona. Anders je uspio okupiti gotovo sto ljudi za svoj pokret, od čega većinom planinare. Pokret se smjestio u bivšu zgradu srednje škole Delphi Union [Resistance].

Starbuck i Helo su na njega naišli dva mjeseca nakon napada, kad se ona vratila na Capricu po Apolonovu strijelu. Između Andersa i nje se odmah pojavila privlačnost, koja je ubrzo rezultirala seksom. Kad su Helo i ona pronašli način odlaska s Caprice, postavio si je glavni cilj da održi sebe i svoj pokret otpora na životu dok se Starbuck ne vrati na Capricu sa pojačanjem sa Galactice kako bi spasili što više preživjelih. Osim čekanja spašavanja, Andersov je plan bio tražiti i uništiti što više cylonskih "farmi" [The Farm].

Pokret otpora također je počeo izvoditi niz bombaških napada po Delfiju, kako bi Cylonima pokazali da nisu sigurni i kada se učitaju u novo tijelo, zapamte kako je to umrijeti nasilnom smrću. Najjači napad dogodio se kada su uništili četrdesetak Cylona u restoranu. Anders je ostao zakopan nakon eksplozije zajedno sa kopijom Broj Tri, "Capricom" Šest i Boomer. Kada je Šest počela govoriti o genocidu i Božjoj ljubavi, nije ništa razumio, no iskoristio je trenutak i pokušao je ubiti Broj Tri. Boomer mu je izbila pištolj iz ruke. Broj Tri željela je osvetiti se, no iznenada ju je ubila Šest i naredila Andersu da pobjegne, koji je ostao šokiran razvojem događaja [Downloaded].

Preživio cylonski napad na stožer pokreta otpora istog dana kada se spasilačka jedinica spustila na Capricu. U trenutku vraćanja raptorima, Cyloni su ih napali i bili su prisiljeni povući se više u planine [Lay Down Your Burdens, prvi dio]. Nakon što su Cyloni zaustavili napad, Thrace je zamolila Andersa da je ubije u slučaju da se moraju predati, jer ne želi završiti na cylonskim farmama. Potom je i ona obećala da će njega ubiti ukoliko bude potrebno. Ipak, Cyloni su zaustavili napad te su se svi sigurno izvukli sa planeta.

Nakon što je Anders spašen, on i Thrace razvili su ljubavnu vezu radi koje se udaljila od Leeja. Na kraju su se vjenčali i preselili na Novu Capricu. Godinu dana nakon kolonizacije Nove Caprice, obolio je od upale pluća, te je Thrace bila prisiljena zamoliti Leeja antibiotike rezervirane samo za pilote Pegasusa [Lay Down Your Burdens, drugi dio].

Iako nije dobio antibiotike jer su svi brodovi u orbiti skočili kad su došli Cyloni, oporavio se i pridružio se Tighu i Tyrolu u rukovođenju pokretom otpora [Occupation]. Svoju ženu je po prvi puta u četiri mjeseca vidio tek kad je nakon akcije oslobađanja predvođene Galacticom ušao u zatvor gdje ju je našao [Exodus, drugi dio]. Nekoliko dana kasnije na Galactici, postao je članom šesteročlane tajne porote koja je tražila kolaboratore i kažnjavala ih smrću. Nakon što su smaknuli Jammera, rekao je da to više ne može raditi i odustao. Njegovo mjesto je preuzela Starbuck koja je nosila puno psiholoških ožiljaka sa Nove Caprice i bila jako agresivna, zbog čega su se na neko vrijeme odlučili razdvojiti [Collaborators].

Smrt njegove žene Starbuck teško je pala Andersu [Maelstorm]. Dva tjedna od kako mu je žena poginula stajao je na Viperu pijan igrajući se sa novčićem. Kada ga je pokušao Lee Adama smiriti Anders se posklizuo i pao sa Vipera te pri tom padu je strgao nogu. Poslije Anders se pridružio Lee Adami ispred zida sjećanja, te su stavili sliku od Kare Trace na zid [The Son Also Rises]. Kasnije Anders odlučuje krenuti ženinim stopama i postaje časnik u Floti koji uči mlade pilote letjenju [Crossroads, prvi dio]. Započeo je vezu sa Tory Foster. Također počinje shvačati da nekolicina njih čuje čudnu glazbu, saznaje da i Tyrol također čuje tu čudnu glazbu. Kada Anders vođen tom čudnom glazbom dolazi u jednu sobi zajedno sa Tyrol, Foster i Saul Tigh svi dolaze do zaključka da su upravo oni zadnji pet Cylonaca. Anders se slaže sa Tihgovom zapovijedi da svi rade svoj posao i da ostanu lojani Floti [Crossroads, drugi dio].

Autor :


 

"Otkud da ja znam? Nisam vidovnjak! A sad se gubi odavde!" - Dr. Cottle Tighu, o Adaminoj sudbini
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.