startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Broj Šest
Verzija za ispis | Članak je pročitan 19 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Tricia Helfer

Cylonska agentica Broj Šest jedna je od dvanaest agenata koje su Cyloni poslali kako bi pripremili uvjete za iznenadan napad na Dvanaest Kolonija. Njezina fizička ljepota pokazala se dobitnom kombinacijom kod doktora Baltara koji joj je omogućio pristup računalnim sustavima Ministarstva obrane. Ovaj model je najreligiozniji od svih do sada viđenih.

Šest sa Caprice
Ova kopija je stigla na Capricu barem nekoliko tjedana prije pada Kolonija, a zadatak joj je bio zavesti Gaiusa Baltara, poznatog ženskara i osobu koja je napisala zapovjedno-navigacijski program kojeg su koristili gotovo svi vojni brodovi u floti. U zamjenu za seks, Baltar joj je omogućio pristup serverima u kolonijalnom Ministarstvu obrane, a ona je ugradila neke preinake kojima su kasnije Cyloni onesposobili obranu svih Kolonija.

Kad je Baltar saznao što je učinila, bilo je prekasno - atomske bombe su već počele padati po Caprici. Jedna je pala nekoliko kilometara od njegove kuće, a Šest ga je zaštitila svojim tijelom od udarnog vala. Ona sama je poginula u eksploziji, a on je uspio pobjeći [Miniserija].

Baltarova unutrašnja Šest
Ova Šest je vidljiva samo Baltaru i prvi put se pojavila nedugo nakon njegovog bijega sa Caprice, na Colonial One [Miniserija, 33]. Isprva je mislio da je ona samo halucinacija, "manifestacija njegove podsvijesti za vrijeme buđenja", no nastavila se pojavljivati u svim situacijama i često mu je odvlačila pažnju od sugovornika kojemu je u tim trenucima izgledao poput, blago rečeno, ekscentrika.

Nekoliko puta mu je objasnila da je ona "božji anđeo poslan da ga spasi" [Water], a spletom okolnosti za koje se teško može reći da su slučajnosti - kao što je nestanak broda na kojem se nalazio doktor Amorak koji ga je namjeravao razotkriti [33] - spasila ga je od uhićenja ili mu je pomogla nekoliko puta. Kad se na Galactici pojavila u tjelesnom obliku kao Shelley Godfrey, natjerala ga je da se pokaje i preda njezinom Bogu [Six Degrees of Separation]. Nekoliko dana nakon toga je slučajnim odabirom (uz njezinu pomoć) točno pokazao lokaciju cylonske rafinerije na jednom asteroidu [Hand of God]. Ovi događaji sugeriraju da ostali Cyloni imaju nekakav način komuniciranja s njom.

Mogućnost da se radi o nekom čipu ili sličnom uređaju ugrađenom u njegovu glavu je otklonjena kad ga je skenirao doktor Cottle, ne našavši ništa u njegovoj glavi. Mogućnost da je jednostavno poludio i da halucinira je minimalna jer mu je Šest rekla da je Valerii trudna daleko prije nego što je to on mogao saznati [Home, drugi dio].

No, nije ga usmjeravala kako je željela samo događajima iz stvarnog svijeta - isprva je često razgovarala s njim u halucinaciji njegove vile [33, Water, Six Degrees of Separation, Hand of God], a kad je shvatio da mu ta vila više ne nedostaje, ni ona više nije koristila tu "scenografiju". Dok je bio zarobljen u zapaljenoj olupini jednog raptora na Kobolu, ona mu se ukazala i pružila mu ruku, a zapravo ga je izvukao Tyrol Scattered]. Kasnije ga je odvela u prikaz operne zgrade gdje mu je pokazala "njihovo" dijete i vizijom Adame koji ga utapa [Valley of Darkness], uvjerila ga da dokaže kako je muškarac (ubivši Crashdowna) i kako se može brinuti za dijete [Fragged].

Nakon što je na Pegasusu pronašao Ginu, još jednu fizičku kopiju Šest, počeo se zaljubljivati u nju, što se njegovoj internoj Šest nije nimalo svidjelo [Pegasus]. Kad je zahvaljujući njezinim informacijama flota uništila brod uskrsnuća, rekla je da to neoprostivi čin i nestala [Resurrection Ship, drugi dio]. Nakon toga mu se rijetko ukazivala - kad se kandidirao za predsjednika [The Captain's Hand], kad mu je na Novoj Caprici jedan Doral prijetio pištoljem [Precipice] te kad je nakon odlaska stanovništa sa Nove Caprice pronašao Heru [Exodus, drugi dio].

Shelley Godfrey
Shelley Godfrey se pojavila na Galactici nakon što se Šest u imaginarnom svijetu posvađala sa Baltarom koji je odbijao prihvatiti postojanje bilo kakvog boga. Obratila se Adami i predsjednici Roslin, tvrdeći da je bila suradnica doktora Amoraka te da nosi dokaz o tome kako je upravo Baltar omogućio Cylonima da napadnu Kolonije. Nakon što je Baltar bio zatvoren u ćeliju, shvatio je da mu nema spasa i pokajao se. Skoro u isti čas, Godfrey je nestala bez traga, a fotografija koja je trebala dokazati njegovu krivnju ispala je krivotvorinom [Six Degrees of Separation].

Šest sa postaje Armistice
Ova kopija je prvi Cylon kojeg su Kolonijalci vidjeli nakon četrdeset godina. Pojavila se na postaji Armistice zajedno sa dva centuriona, upitala kolonijalnog časnika je li živ i poljubila ga, nakon čega je cijela postaja eksplodirala [Miniserija].

Autor : Ranko Čop


 

"U ime naroda Dvanaest Kolonija, predajem se." Gaius Baltar, nakon dolaska Cylona na novu Capricu (Lay Down Your Burdens, drugi dio)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.