startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Broj Tri
Verzija za ispis | Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Lucy Lawless

Cylonski model Broj Tri, poznat floti kao D'Anna Biers infiltrirala se na Galacticu kao kolonijalna novinarka koja je trebala napraviti reportažu o njezinoj posadi, no njezin pravi cilj je bio saznati je li dijete Sharon Valerii i Karla Agathona preživjelo [Final Cut].

Novinarka iz flote
Broj Tri je istraživala pucnjavu na četvoricu civila tokom vojne akcije odobrene od strane pukovnika Tigha, poznate kao "incident na Gideonu". Njezini pokušaji da intervjuira posadu Galactice konstantno su nailazili na prepreke zbog vojnog protokola. Naposlijetku, Roslin i Adama su joj dali potpunu slobodu kako bi napravila objektivnu reportažu i pokazala civilima tko su zapravo vojnici. Dualla je provela D'Annu Biers kroz Galacticu, što je ova smatrala dosadnim. Naposlijetku uspijeva napraviti intervju sa Duallom, poručnikom Gaetom, Margaret Edmondson, Karom Thrace, te Karlom Agathonom. Takodjer uspijeva doći do pukovnika Tigha koji vješto izbjegava njezina pitanja u vezi Gideona. Na Galactici svjedoči psihičkom slomu Kat, koja je uzimala stimulanse, te snima BIC Galactice za vrijeme napada cylonskih lovaca. Gotovu verziju filma vidjela je flota, no također i grupa Cylona na Caprici - kopije Dorala, Šest, Sharon Valerii te Tri [Final Cut].

Kopija na okupiranoj Caprici
Druga kopija pojavljuje se na okupiranoj Caprici gdje nagovara Capricu Šest da pomogne oko reintegracije Boomer. Iako su joj motivi bili istiniti, njen razgovor sa ostala dva modela ispunjen je dvostrukim značenjima, pokušavajući psihički slomiti Capricu Šest i Boomer kako bi se otkrilo da su "iskvarene" od bliske suradnje sa ljudima. Ova kopija, čini se, slijepo vjeruje u cylonsku religiju [Downloaded].

Kopija sa Nove Caprice
Ova kopija (ista ona koja se Adami predstavljala kao D'Anna Biers) posjećuje ljudsku proročicu na Novoj Caprici nakon što je imala čudne snove koji su je natjerali da posumnja u svoju inače čvrstu vjeru. Ti snovi koji su bili fokusirani na Sharon Agathon i njeno dijete Heru, ponjukali su je da pobliže istraži smrt Here. Nakon razgovora sa doktorom Cottleom bila je uvjerena da je dijete još uvijek živo. To govori Sharon, koja joj odbija vjerovati i puca joj u koljeno [Exodus, prvi dio]. Nakon bijega Kolonista sa Nove Caprice, pronalazi Heru i uzima je na baznu krstaricu [Exodus, drugi dio].

Na baznoj krstarici posjećuje zarobljenog Baltara te mu donosi tablete, očigledno flertirajući s njim [Collaborators]. Idućih tjedana, ulazi u ljubavnu vezu sa njime i Šest sa Caprice [Hero]. Nastavlja dobivati vizije što je navodi da naredi centurionu da joj puca u glavu kako bi iskusila dodatne vizija u vremenu izmedju smrti i ponovnog oživljavanja. To ponavlja više puta. Kasnije govori sumnjičavom Baltaru kako u tom vremenu vidi lica "posljednjih pet", cylonskih modela koje nitko još nije vidio. Počinje praviti njihove skice [The Passage].

Uskoro nakon toga se ona i Baltar još više zbližavaju, te odlučuju zajedno otići na planet na kojemu se nalazi Jupiterovo oko, a Šest govore da ne može sa njima jer to nije njezin put [The Eye of Jupiter].

Autor : Ivan Mandić


 

"Otkud da ja znam? Nisam vidovnjak! A sad se gubi odavde!" - Dr. Cottle Tighu, o Adaminoj sudbini
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.