startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Quartararo, Alex
Verzija za ispis | Članak je pročitan 37 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Sam Witwer
Dob: kasne dvadesete
Borbeni naziv: Crashdown
Dužnost: kopilot raptora, BK Galactica
Čin: poručnik

 Crashdown nakon pogreba Tarna i Socinusa
Alex Quartararo, poznatiji po svojem borbenom nazivu Crashdown je raptorski kopilot koji je na toj poziciji zamijenio Boomerinog kopilota Karla Agathona koji je ostao na Caprici [Miniserija]. Tijekom napada na Kolonije je bio na borbenoj krstarici Triton, preživio je njezino uništenje i pokupila ga je Galactica.

Zajedno sa Sharon Valerii, otkrio je izvor pitke vode [Water], cylonski rudnik tilija [The Hand of God] te mitski planet Kobol [Kobol's Last Gleaming, prvi dio].

Događaji na Kobolu
Nakon što je raptor 1 skočio pokraj Kobola zajedno sa još dva raptora sa ciljem izviđanja planeta, tamo ih je dočekala cylonska bazna krstarica. Jedan raptor je uništen, jedan se uspio vratiti na Galacticu, a onaj u kojem se nalazio Crashdown zajedno sa Baltarom, Tyrolom, Cally, Seelix, Socinusom i Tarnom se srušio na planet. Ne želeći slušati savjete iskusnog Tyrola koji mu je bio podređen, naredio je povlačenje u šumu kako ih cylonske patrole ne bi pronašle prije spasilaca. Zbog žurbe, ekipa nije ponijela drugi paket prve pomoći, pa su zbog kritično ranjenog Socinusa Tyrol, Cally i Tarn morali natrag do raptora.

Na povratku, Tarn je poginuo u centurionskoj zasjedi [Scattered], a cijeli odlazak do raptora se pokazao beskorisnim jer se Socinusu više nije moglo pomoći, pa mu je Tyrol olakšao muke ubrizgavši mu veliku dozu morfija [Valley of Darkness]. Ove dvije smrti su u neiskusnom Crashdownu potakle želju za osvetom, zbog čega je odlučio napasti četu koja se sastojala od minimalno pet centuriona. Unatoč Tyrolovim upozorenjima da to nije mudro jer nitko od njih skoro nema praktičnog iskustva, te Baltarovim neprestanim protestiranjem, odlučio je organizirati akciju napada. Kad je došao trenutak akcije, Cally se nije mogla natjerati da krene, zbog čega je Crash potegnuo pištolj na nju, a Tyrol pak na njega. U trenucima napetosti, Baltar ga je prostrijelio zbog čega je ovaj trenutačno preminuo.

Nakon što ih je pronašao spasilački tim, Baltar i Tyrol su rekli satniku Adami da je Crashdown junački poginuo u bitci [Fragged].

Ime Alex Quartararo nije nikad izrečeno na ekranu, no producent Bradley Thompson je potvrdio da se lik Crashdowna tako zove.

Autor : Ranko Čop


 

Broj Šest: "Mi smo djeca čovječanstva. To ih, u nekom smislu, čini našim roditeljima."
Doral: "Istina - no, roditelji moraju umrijeti. To je jedini način da se djeca osamostale." (Bastille Day)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.