startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Cain, Helena
Verzija za ispis | Članak je pročitan 17 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Michelle Forbes
Dob: pedesete
Kolonija: Tauron
Dužnost: zapovjednica, BK Pegasus
Čin: admiralica

Admiralica Helena Cain podrijetlom je s kolonije Tauron, te je zapovjednica borbene krstarice Pegasus. Ona je jaka žena koja se ne boji teških odluka.

Cylonski napad i gerilsko ratovanje
U vrijeme cylonskog napada Pegasus je bio stacioniran na brodogradilištu flote Scorpia radi manjeg remonta te odmora posade. Nakon što su Cyloni napali, uništavajući ostale borbene krstarice te druge brodove, Cain je naredila slijepi skok, pritom se kockajući sa životima svoje posade vjerujući kako tako imaju više šanse za preživljavanje nego kada bi se suočili sa cylonskom flotom.

Unatoč nemogućim izgledima, admiralica Cain je vodila kampanju gerilskog ratovanja. Nedugo nakon njihovog bjega, Pegasus se susreo s malom odbjeglom flotom od petnaestak brodova. Admiralica je "ogulila" brodove, skinuvši svu vrijednu opremu te osoblje, ostavljajući ih bez nadsvjetlosnih motora. Nakon toga je odvela Pegasus daleko od Dvanaest kolonija, gdje se kasnije susrela sa Galacticom.

Admiralica Cain na Galactici
Nakon susreta sa Williamom Adamom preuzela je vodstvo nad flotom i počela s prebacivanjem osoblja sa Galactice na Pegasus i obratno, među kojima su bili i Lee Adama te Kara Thrace. Više ju je zanimala borba protiv Cylona nego flota civilnih brodova koje je trebalo štititi, nije se zamarala činjenicom da su oni sve što je ostalo od čovječanstva. Iako je Adama u početku podupirao njezina stajališta i ideje, s vremenom mu se sve manje sviđao način na koji je Cain vodila flotu. Nakon što je preuzela zapovjedništvo nad flotom, počela je ignorirati sve pozive od Laure Roslin koja je tražila zalihe za civilne brodove [Pegasus].

Cain je također bila vrlo okrutna u vođenju svoje posade. Prema svjedočenjima Jacka Fiska, prvog časnika Pegasusa, admiralica je javno pogubila svog bivšeg prvog časnika nakon što je odbio provesti naredbu. Tigh je to prenio Adami, koji je sumnjao u vjerodostojnost priče, te rekao kako je posada Galactice također učinila nekoliko upitnih djela i da ne želi dalje istraživati tu priču.

Atentat
Gaius Baltar, koji je proveo neko vrijeme u razgovoru sa kopijom Broj Šest zvanom Gina, pomogao joj je da pobjegne iz zatvora na Pegasusu. Nakon što su je mjesecima zlostavljali i mučili, napokon slobodna je pronašla put do kabine admiralice Cain te joj propucala glavu iz neposredne blizine. Posljednje riječi, upućene Gini, su joj bile "Jebi se."

Cain je pokopana sa svim vojnim počastima. Fisk i Kara Thrace su držali govore na pokopu. Iako je Kara poznavala admiralicu kratko, očito se divila ženi govoreći kako su bili sigurniji s njom nego bez nje [Resurrection Ship, drugi dio].

Autor : Ivan Mandić


 

"Nisam se urotio sa Cylonima. Ja sam nevin čovjek, osuđen od strane javnosti bez suđenja." - Baltar (Six Degrees of Separation)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.