startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Fisk, Jack
Verzija za ispis | Članak je pročitan 35 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Graham Beckel
Dob: pedesete
Dužnost: prvi časnik, BK Pegasus
Čin: pukovnik

 Pukovnik Fisk pokraj admiralice Cain u
 Pegasusovom BIC-u
Jack Fisk je bio prvi časnik borbene krstarice Pegasus pod zapovjedništvom admiralice Helene Cain za vrijeme otkrića Galactice i civilne flote. On je tipičan prvi časnik koji proslijeđuje zapovijedi i radi samo ono što mu je njegov zapovjednik naredio. Iako voli alkohol, za razliku od Tigha izbjegava piti za vrijeme dužnosti.

Za vrijeme opijanja sa njime, Fisk je objasnio da je došao na svoju dužnost nakon što je Cain smaknula bivšeg prvog časnika u BIC-u Pegasusa zbog neposluha. Iako se nakon ovoga Fisk pokušao izvući da je to samo šala, Tigh je to svejedno prijavio Adami [Pegasus].

Kad su se Adama i Cain zamalo sukobili zbog brze osude poručnika Agathona i šefa Tyrola, admiralica je naredila Fisku da sa odredom marinaca ode na Galacticu radi navodnog osiguranja BIC-a, no pravi razlog je bio da ubije Adamu na mjestu [Resurrection Ship, prvi dio]. Ipak, u zadnji tren je Cain odlučila da to ne učini.

Nakon smirivanja situacije Fisk je uz piće objasnio Tighu sudbinu civilne flote koju je prije čuvao Pegasus. Brojala je 15 civilnih brodova, a jednog dana je Cain naredila da se svi nadsvjetlosni pogoni, moguće oružje i sve ostale rezerve prebace na borbenu krstaricu, a civili koji su bili potrebni za upravljanje brodom su pod prijetnjom oružja odvojeni od obitelji i prebačeni na Pegasus, koji je kasnije prepustio civilne brodove nemilosti Cylona [Ressurrection Ship, Part II].

Fisk je preuzeo zapovjedništvo nad brodom nakon što je Gina, kopija cylonskog modela Broj Šest ustrijelila Cain. Sada promoviran u zapovjednika, Fisk se uključio u crno tržište u floti, te je korsitio redovite letove raptora unutar flote radi trgovine raznim predmetima i vlastitu dobit. Nakon što je po mišljenju vođe crnog tržišta, Phelana, postao previše pohlepan, ovaj ga je dao ubiti [Black Market].

Njegovu dužnost je preuzeo bivši glavni strojar Barry Garner [The Captain's Hand].

Autor : Darko Kučko


 

"Ne miješaj želju za življenjem sa općom samilosti. Ona je još uvijek neprijatelj." - William Adama o Boomer
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.