startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Novacek, Daniel
Verzija za ispis | Članak je pročitan 32 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Ime glumca: Carl Lumbly
Borbeni naziv: Bulldog
Dužnost: pilot, BK Valkyrie
Čin: poručnik

 Novacek u cylonskom zatvoru
Poručnik Daniel Novacek zvan Bulldog je pilot koji je služio na borbenoj krstarici Valkyrie pod zapovjednikom Williamom Adamom. Otprilike godinu dana prije cylonskog iznenadnog napada na Dvanaest Kolonija, sudjelovao je u tajnoj misiji Admiraliteta kao pilot nevidljivog lovca. Njegov zadatak je bio da lovcem prijeđe Mirovnu liniju i izvidi cylonsku aktivnost.

Čim je prešao liniju, njegov lovac je pogođen i počeo se vrtiti bez kontrole. Nakon što je Adama na dradisu vidio dva cylonska kontakta, naredio je da se Novaceka uništi, kako bi se eliminirali svi dokazi o prelasku Kolonijalne vojske u cylonski teritorij. Trenutak prije uništenja lovca, Novacek je iskočio, no Cyloni su ga ubrzo pronašli i uzeli kao zarobljenika. Prema vlastitim riječima, nikad se nije predao te je svakodnevno vježbao kako bi jednog dana bio u dovoljno dobrom stanju za bijeg.

Nakon tri godine, Cyloni su prevarili Novaceka i dopustili mu da pobjegne sa bazne krstarice na kojoj je bio zatočen. Dva lovca su ga pratila i pucala prema njemu, no nisu ga uspjeli pogoditi. Kara Thrace je naknadno otkrila da su ga namjerno promašivali. Tek nakon što je Novacek razgovarao sa Tighom (koji je na BK Valkyrie služio kao prvi časnik), saznao je što se doista zbilo tog dana i odlučio ubiti Adamu kako bi mu se osvetio. Tigh ga je na vrijeme spriječio i rekao mu da su ga Cyloni namjerno pustili, nadajući se da će se upravo ovo dogoditi.

Nakon svega toga, Novacek je otišao sa Galactice na neki od civilnih brodova u floti kako bi započeo normalan život. Prije odlaska, admiral Adama mu je dao pilotsku uniformu kao znak da će uvijek biti dobrodošao [Hero].

Autor : Ranko Čop


 

"Nije dovoljno preživjeti. Treba biti dostojan preživljavanja." - William Adama
 

 

 

 


3 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.