startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Na Caprici se odvija žestoka bitka: diverzanti sa Galactice i preživjeli sa Caprice odbijaju napad za napadom cylonskih centuriona koji su stegli obruč oko njih. Odjednom Cyloni prekidaju vatru, što preživjeli koriste za skrb o ranjenima. Sharon zamjećuje kako je ovo tek zatišje pred buru jer će ih Cyloni napasti plinom za omamljivanje...
Članak je pročitan 83 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Starbuck je napokon uspijeva u svom naumu: nagovorila je Adamu da odobri spasilačku misiju na Caprici. U tu će im svrhu poslužiti svi preostali raptori, njih ukupno 20. Kako je Caprica sad već daleko iza njih, bit će im potrebna serija od 10 skokova kako bi dospjeli do cilja. Za precizan izračun svakog skoka će koristiti računalo iz cylonskog lovca kojeg je Starbuck donijela na Galacticu...
Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Na dan cylonskog napada, Broj Šest otkriva Baltaru da je cylonska infiltratorica. Njegovu nevjericu raspršuje nuklearna eksplozija u kojoj ona umire. No, njena svijest se ponovno učitava u novo tijelo. Od samoga početka života u novom tijelu osjeća snažnu povezanost sa Baltarom te doživljava halucinacije u kojima se on pojavljuje.
Članak je pročitan 73 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dva raptora sa Pegasusa odlaze u trenažnu misiju. Zbog obližnje binarne zvijezde imaju poteškoće u komunikaciji sa matičnim brodom, a nakon nekog vremena Pegasus gubi svaki kontakt sa njima. Na Galactici, Tyrol i članovi njegove ekipe prilikom istovaranja tereta iz velikih kontejnera pronalaze trudnu maloljetnicu, koja traži da je primi dr. Cottle.
Članak je pročitan 66 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok nepoznata crvenokosa žena piše proglas neke vrste o Cylonima, Adama i Roslin slušaju novinarski izvještaj koji govori da se na Galactici skriva jedna kopija Sharon Valerii. Na putu prema prijevozu na Colonial One, Billy susreće Duallu i moli je da se uda za njega.
Članak je pročitan 17 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Patrolirajući oko asteroida na kojem brod Majahual iskopava rudaču, Kat i Starbuck razgovaraju o jednom od pilota, Beanou, kojeg je cylonski lovac zvan Ožiljak ubio pred nekoliko dana. Četiri dana ranije, njih dvije su se okladile da će upravo Starbuck, koja je u tom času bila jako pijana, uništiti Ožiljka.
Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Predsjednica Roslin nakon oporavka želi iskorijeniti crno tržište u floti, dok Lee Adama na Cloud Nineu nakon traumatičnog iskustva iz napada na brod uskrsnuća traži utjehu u ženi imena Shevon, koja ima malu kćerku Payu. Zapovjednik Pegasusa Fisk je uskoro ubijen, a kao upozorenje je ostavljen novčić u njegovom grlu...
Članak je pročitan 20 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Predsjednicu Roslin dovode u bolnicu na Galactici kako bi joj ublažili muke tokom posljednjih dana života. Dok je na nosilima voze prema bolnici, prisjeća se događaja sa posljednjeg dana na Caprici prije napada Cylona, kako razgovara sa vođom učitelja u štrajku, Naylinom Stansom, pokušavajući riješiti taj problem.
Članak je pročitan 67 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Lee Adama pluta u moru, i odjednom ugleda bljesak svjetlosti kako mu se približava. Svjetlost se pretvara u cylonskog lovca, a Lee lebdi svemirom u izbačenom sjedalu iz svog lovca. 48 sati ranije, razgovara sa Starbuck o povjerenju i govori joj kako će je čuvati kad dođe vrijeme da izvrši zadatak koji joj je Adama zadao.
Članak je pročitan 15 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok lovačke eskadrile Galactice i Pegasusa kreću jedna prema drugoj, Starbuck se u novom nevidljivom lovcu, blackbirdu, približava nepoznatom cylonskom brodu. Prolazeći kroz njega, fotografira ga i skače nazad u flotu. Dradis je primjećuje tek nakon što se jako približi Galactici, pa se dvije eskadrile prestaju igrati "kukavice" i kreću prema njoj.
Članak je pročitan 65 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Na dradisu se pojavljuje nepoznat brod ogromne veličine. Svi su zabrinuti zbog mogućnosti da se radi o cylonskoj baznoj krstarici. No, ispostavlja se da je riječ o još jednom kolonijalnom brodu - borbenoj krstarici Pegasus, naprednijoj i suvremenijoj od Galactice.
Članak je pročitan 13 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon pregleda, doktor Cottle govori predsjednici da joj ostaje oko mjesec dana života. Zbog svoje veze sa Sharon Valerii, velik dio posade Galactice ne poštuje Hela i ne želi imati posla sa njime, pa mu tako ne dopuštaju da se pridruži partiji karata, zbog čega nakon verbalnog sukoba Starbuck zabija Racetrackinu glavu u stol.
Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok novinarka D'Anna Biers priprema reportažu o "Gideonskom masakru", incidentu koji se dogodio na istoimenom brodu za vrijeme Tighovog upravljanja flotom, u prostoriju ulaze marinci i odvode je na Kolonijalni Jedan, gdje je čekaju predsjednica Roslin i zapovjednik Adama. Ona im se žali da nijednom nije dobila dopuštenje za intervju sa marincima umješanim u incident na Gideonu...
Članak je pročitan 17 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok se ekipa na Kobolu predvođena predsjednicom Roslin polako kreće prema svom cilju, na Galactici Adama, Tigh, Gaeta i Tyrol proučavaju karte Kobola, tražeći gdje bi bilo najbolje mjesto za iskrcavanje. Adama odlučuje osobno otići izvidnim brodom, napraviti nadsvjetlosni skok direkno u atmosferu planeta i ostaviti Tigha da zapovjeda Galacticom.
Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Članovi Kvoruma dvanaestorice, zajedno sa predsjednicom Roslin i Leejem Adamom raspravljaju o svojem idućem potezu na brodu Astral Queen, predvodniku flote koja se odvojila od Galactice. Meier odvlači Zareka sa strane i govori mu da im prilazi nepoznati brod, te da je moguće da je to cylonski brod.
Članak je pročitan 18 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon provedene noći s njim, Kara Thrace budi Andersa i govori mu da je velik dan pred njima. Njih dvoje, zajedno sa Helom i još jednom članicom pokreta otpora namjeravaju oteti cylonski teški lovac iz obližnje baze i vratiti se na Galacticu. No, na putu do baze nalijeću na zasjedu, Starbuck je ranjena i gubi svijest.
Članak je pročitan 81 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon povratka sa Kobola, Tyrol je odmah prebačen u pritvor, gdje ga ispituje pukovnik Tigh. Iako Tyrol govori da ne bi nikad učinio nešto protiv flote, Tigh mu ne vjeruje zbog njegove prijašnje ljubavne veze sa Sharon Valerii i baca ga u ćeliju skupa sa njom.
Članak je pročitan 120 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon Socinusovog i Tarnovog pogreba, ekipa na Kobolu nailazi na cylonsku patrolu koja sastavlja protuzračni top. Doktor Cottle napokon dolazi kod Adame u bolnicu, pritom odbijajući Billyeve molbe da pregleda predsjednicu. Cottle zaključuje da Adama još uvijek krvari iznutra i odlučuje ga ponovo operirati. Neispavani i umorni Tigh počinje piti na dužnosti zbog stresa.
Članak je pročitan 22 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon uspješno izvedenog skoka i povratka ostatku flote, u većem dijelu Galactice se događaju nestanci električne energije. Piloti lovaca se kreću kroz hodnike pomoću baterijskih svjetiljki i odjednom nailaze na cylonskog centuriona koji ubija Flyboya. Apollo, Kat i Hot Dog bježe. Lee pokušava uništiti centuriona, no ne uspijeva...
Članak je pročitan 23 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon što ga je Valerii teško ranila, onesviještenog Adamu žurno odvode u bolnicu. Iznenada se pojavljuje cylonska bazna krstarica, pa je Tigh, koji sada zapovijeda flotom, primoran narediti nadsvjetlosni skok cijele flote na dogovorene koordinate za bijeg. Galactica uspješno skače, no nakon skoka ne nalazi ostale brodove. Na Kobolu, preživjeli odlaze u šumu kako bi se sakrili od Cylona...
Članak je pročitan 70 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)