startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Dok se brijao, admirala Adamu nazove predjsjednica Roslin zaželjevši mu dobro jutro. Otkrivši kako nema volje ustati se i ponovno ići na suđenje, zatraži od Adame da je raspoloži, na što joj ovaj na humorističan način zapovjedi da digne debelu lijenu guzicu iz postelje, pritom je ohrabrivši da bude čvrsta i ne klone duhom.
Članak je pročitan 75 puta | Ovaj članak ste pročitali 1 put(a)

Laura Roslin proživljava intenzivne snove u kojima vidi malu Heru Agathon, njenu majku Sharon Agathon i Broj Šest. Na kraju vizije, Broj Šest uzima Heru i odvodi ju od Laure i Sharon, noseći je prema tamnoj silueti u pozadini. Probudivši se iz sna, Laura uvidi kako je sanjala san sličan onome iz vremena dok je uzimala kamalu.
Članak je pročitan 57 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Admiral Adama pregledava Starbuckin službeni dosje koji sadrži razne disciplinske napomene, komentare i citate. Također pronalazi i jednu rođendansku čestitku koju mu je Starbuck napravila i koja ga jako gane. U međuvremenu, na Colonial One predsjednica Roslin izvlači imena kapetana brodova da vidi tko će biti među sucima Gaiusu Baltaru i među ostalim izvlači ime admirala Adame.
Članak je pročitan 58 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Kara Thrace sanja da je u svom stanu na Caprici i da pokušava prebojiti veliki okrugli znak na njenom zidu. Iznenada joj iza leđa prilazi Leoben Conoy i njih dvoje počnu voditi ljubav. Iduće jutro Kara razgovara sa Helom u kupaonici o tome kako je imala tešku noć. Helo joj predlaže da ode vidjeti vračaru koja živi u Dogsvilleu.
Članak je pročitan 69 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Epizoda počinje na jednoj od paluba Galactice gdje grupa mehaničara, pod vodstvom Galena Tyrola, pripremaju Racetrackin raptor za misiju ulijevajući u njega tilij. Seelix dolazi sa vrećama čistog rublja koje treba podijeliti posadi. Loše je volje jer su odbili njene zahtjeve da bude pilot pod izgovorom da su njeni zadaci prevažni da ih napusti.
Članak je pročitan 58 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Admirala Adamu budi kucanje na vratima. Kako se ustaje vidimo da u njegovom krevetu leži neka žena koja još spava. Tigh ulazi u Adamine odaje, gleda krevet koji je zapravo prazan. Čestita mu na godišnjici braka. Tyrol u svojim odajama obavještava Cally kako će morati taj dan oboje raditi na popravcima zračne komore iako je ona trebala taj dan imati slobodno.
Članak je pročitan 57 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Helo je zadužen za upravljanje nekoliko stotina civila u naselju imena Dogville koji su se smjestili na Galactici. Među njima su kolonisti sa Sagittarona koji su poznati po svojem tradicionalnom životu vrednovanja starih vrijednosti i nepovjerenja prema modernoj medicini. Dualla je također s njim, kao i još neki piloti.
Članak je pročitan 57 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Noć je, svi spavaju, jedino je Gaius Baltar budan. Sjedi u zatvoru i pravi omču od krpa da se objesi i pjevuši uspavanku. Budan je jer ga prisiljavaju da bude budan i tako otkrije Cylonske taktičke planove. Kao odgovor, štrajka glađu i vjeruje da će ga Flotini dužnosnici ubiti umjesto da mu daju pošteno suđenje.
Članak je pročitan 47 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Našavši se u orbiti planeta na kojem je smješten Hram petorice, Galactica ubrzo biva suočena sa četiri cylonska bazna broda. Dok timovi na površini proučavaju hram i pripremaju se za obranu od nadolazećeg cylonskog napada, admiral Adama nađe se u iznimno delikatnoj situaciji nakon što Cyloni prema površini planeta pošalju nekoliko teških raidera. Stoga Adama odlučuje aktivirati Galacticin nuklearni arsenal i bombardirati Hram petorice kako bi spriječio Cylone da otkriju putokaz prema Zemlji. I dok pukovnik Tigh i predsjednica Roslin zapanjeno promatraju Adamu kako izdaje zapovijed za aktivaciju bojevih glava, Cyloni na zapovjednom baznom brodu postaju istinski zabrinuti, uvidjevši kako Adama zaista misli ozbiljno.
Članak je pročitan 43 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Četrnaesti je dan boravka ekipe na "planetu algi" i operacija skupljanja se privodi kraju. Kara se raptorom spušta na planet, prilazi joj Lee i počinju se potajno ljubiti. Uskoro Lee priznaje da ne može više pogledati Duallu u oči, a Kara mu kaže da se ne želi razvesti od Andersa. Na cylonskom brodu, Baltar se budi iz noćne more začuvši plač male Here kojoj nije dobro.
Članak je pročitan 40 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

U boksačkom ringu na Galactici, Karl Agathon i Lee Adama se bore međusobno. Tijekom meča, Lee se prisjeća kako se golog torza budi na Novoj Caprici. Kara Thrace i Sam Anders završavaju sa vođenjem ljubavi, no nakon što on spomene da bi htio popraviti njihov brak, ona se ustaje i odlazi iz prostorije.
Članak je pročitan 48 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Poručnik Gaeta otkriva na dradisu da prema Galactici dolaze tri cylonska lovca. Na iznenađenje posade u BIC-u, ispada da dva progone trećega koji je oštećen. Starbuck i Kat uništavaju progonitelje pa kreću prema trećemu. Nakon što je Adama začuo poznat glas i ime Bulldog od cylonskog lovca preko radio-veze, naređuje Starbuck da ga doprate u hangar.
Članak je pročitan 50 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Marinci među kojima su Apollo i Atena se iskrcavaju na bolešću opustošeni cylonski bojni brod. Neki od Cylona u kontrolom centru pokazuju znakove života i nazivaju Atenu izdajicom. Dok se marinci vraćaju prema Galactici sa zarobljenicima, napušteni cylonski bojni brod pokrene eksploziju samouništenja.
Članak je pročitan 45 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Gaius Baltar na cylonskom bojnom brodu proživljava još jednu halucinaciju. Na sunčanoj plaži Baltar zahvaljuje Šestici što je ponovno vidi u tako teškim vremenima. Ona mu govori da se potrudi naučiti što više o Cylonima jer će mu trebati ubuduće. Također mu govori, na njegov upit, da je ona anđeo od Boga.
Članak je pročitan 46 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

U zračnu komoru je doveden James Lyman (Jammer) ispred Kruga koji ga je optužio da je surađivao sa Cylonima na Novoj Caprici. Kazna je smrt. Unatoč njegovim preklinjanjima vrata komore se otvaraju i Jammer biva izbačen u svemir.
Članak je pročitan 51 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok Galactica kreće u akciju spašavanja kolonista pod cylonskom okupacijom na Novoj Caprici, Lee biva sve zabrinutiji zbog očeve odluke da Pegasus ne kreće u akciju zajedno s Galacticom. Na Caprici, Samuel Anders prisiljava Tigha da ubije svoju ženu zbog toga jer ih je izdala.
Članak je pročitan 43 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok Cavil naređuje da se zarobljenici puste da "protegnu noge", Jammer oslobađa Cally Tyrol koja počinje bježati od nadolazećih centuriona. Sat vremena ranije, Galen Tyrol uznemireno govori Tighu o popisu zarobljenika kojeg je dobio od svog izvora u Vladi te kako je Cally na tom popisu. Tigh mu govori da se smiri, napominjući da sad mogu pronaći lokaciju na koju su odveli zarobljenike.
Članak je pročitan 49 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Laura Roslin sjedi na podu zatvorske ćelije. Vrata se otvaraju, ulaze pripadnik NCP-a i Gaius Baltar koji joj daje njezine naočale, govoreći da joj može pomoći i zaštititi je, ali u zamjenu da se terorističke akcije zaustave.
Članak je pročitan 32 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Dok Saul Tigh sa povezom preko desnog oka leži u samici, njegova žena vodi ljubav sa Cavillom. Laura Roslin sjedi u hramu i moli se, a Adama razmatra još jedan plan spašavanja koji nema potencijala za uspjeh. Tyrol i Anders postavljaju bombu na neki cylonski objekt, a Kara Thrace se nalazi u nekom stanu i sjedi za stolom. Dolazi Leoben Conoy i poslužuje joj jelo...
Članak je pročitan 47 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)


 

Laura Roslin: "Ako ste vi Cylon, voljela bih to znati."
Adama: "Ako sam ja Cylon, nema vam spasa." (Tigh Me Up, Tigh Me Down)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.