startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Colonial One
Verzija za ispis | Članak je pročitan 18 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Kolonijalna vlada unajmila je brod tvrtke Intersun, pod oznakom Colonial Heavy 798 za prijevoz Laure Roslin, njenog osoblja i članova kolonijalnih novinskih agencija na svečanost umirovljenja borbene krstarice Galactica.

Nakon što je počeo cylonski napad, mnogi civilni transporteri nisu imali kamo, pa je brod uključen u spasilačke misije po naredbi ministrice Roslin, locirajući i okupljajući druge civilne bordove u blizini Caprice.

Nakon potvrde da je predsjednik Adar i ostatak njegovog kabineta mrtav ili nestao, Laura Roslin je inaugurirana kao predsjednica, a Colonial Heavy 798 je preimenovan u Colonial One, kao potvrda njegovog statusa predsjedničkog broda. Dok ovaj obični putnički brod nema uređaje i sustave kakve je orginalni Colonial One imao, Roslin ga je zadržala kao središte svojih operacija, fizički odvajajući njenu civilnu administraciju od vojnog zapovjedništva Wiliama Adame.

Nakon dolaska flote do Nove Caprice, predsjednik Baltar je odlučio prizemljiti Colonial One i od njega napraviti svojevrsnu predsjedničku palaču. Promijenio je ured iz kojeg je izbacio dotadašnja putnička sjedala, jednostavan stol i ploču sa brojem preživjelih, te stavio veliki kožni kauč, teški drveni stol te svoj portret. U stražnjem dijelu si je uredio spavaonicu u kojoj su se redovito nalazile prostitutke [Lay Down Your Burdens, drugi dio].

Dizajn
Colonial One je standardi kaprikanski putnički brod prilagođen za državno korištenje. Smanjen je normalni kapacitet putnika da bi se mogli smjestiti uredi i kabine koje zahtjeva njegova namjena. Civilni putnici obitavaju u za to prilagođenim dijelovima broda.

Velika glavna kabina na brodu prilagođena je za državnike i novinare, dok su ispred nje manje, osobne kabine koje koriste ministri i njihovi gosti. Iako je prilagođen za državnu upotrebu, na brodu je ostavljeno pristanište, dovoljno veliko za kolonijalni šatl ili borbeni lovac [Miniserija].

Autor : Igor Terzić


 

Broj Šest: "Mi smo djeca čovječanstva. To ih, u nekom smislu, čini našim roditeljima."
Doral: "Istina - no, roditelji moraju umrijeti. To je jedini način da se djeca osamostale." (Bastille Day)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.