startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Cylonski lovac
Verzija za ispis | Članak je pročitan 17 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Poznate su dvije varijante cylonskih lovaca (eng. raider) - pilotirani i automatizirani.

Pilotirani lovci su se prvi puta pojavili tokom Prvog cylonskog rata. Imao je tri člana posade, bio je naoružan s dva kinetičko-energetska topa te je mogao nositi projektile u prostoru unutar krila ili ispod krila. Ovalnog oblika, imao je dva podsvjetlosna motora i vjerojatno nije sadržavao nadsvjetlosnu tehnologiju. Ovo vozilo je bilo u mogućnosti letjeti i u svemiru i u atmosferskim uvjetima.

Automazirani lovac se po prvi puta pojavio u iznenadnom napadu Cylona na Kolonije, 40 godina nakon Prvog cylonskog rata [Miniserija]. Izgleda sasvim drugačije od pilotizirane varijante, a najtočnija usporedba bi bila ona sa rakovim kliještima. Između dva krila je prostor u kojem se nalazi biološki mozak i ostale biološke komponente. Ova varijanta posjeduje nadsvjetlosni pogonski sustav, iako ograničenog dometa skoka.

Kara Thrace je, nakon što se srušila na jedan planetoid, pronašla oštećeni lovac i uspjela se njime vratiti na Galacticu [You Can't Go Home Again] . Taj primjerak se kasnije pokazao vrlo korisnim [[i]Kobol's Last Gleaming, prvi dio].

Automatizirani lovac je, prema riječima Sharon Valerii, neka vrsta životinje, te posjeduje svijest koja se nakon uništenja fizičkog dijela letjelice prebacuje u novu letjelicu na brodu uskrsnuća. Time se postiže ogromno skupljanje iskustva svake jedinke i praktički eliminira potreba za uvježbavanjem novih jedinki [Scar].

Autor : Vladimir Vince


 

"Želim da izvadiš svoje oružje... I prostrijeliš glavu admiralici Cain." Admiral Adama, Kari Thrace (Resurrection Ship, prvi dio)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.